Şifalı şevketi bostan otu nasıl saklanır? Ege'nin popüler lezzeti, 1 yıl taze kalıyor
Şifalı şevketi bostan otu nasıl saklanır? Ege'nin popüler lezzeti, 1 yıl taze kalıyorEge Bölgesi’nin bereketli topraklarından sofralara uzanan şevketi bostan, hem lezzeti hem de şifalı özellikleriyle mutfakların vazgeçilmezlerinden biridir. Papatyagiller familyasına ait bu yabani ot neredeyse her çeşit yemekte kullanılıyor. İşte şevketi bostanın nasıl saklanacağına dair detaylı bilgiler.
16.06.2025Püf Noktası
Osmanlı sınırlarını aşmış! Çin'de bile ünü yayıldı: Su böreği evlilik şartı oldu
Osmanlı sınırlarını aşmış! Çin'de bile ünü yayıldı: Su böreği evlilik şartı olduKimi zaman saray sofralarında başköşede, kimi zaman gelin adaylarının kaderini belirleyen bir sembol olarak kendine yer bulan börek, günümüzde bayramdan düğüne her özel günde sofraları süslüyor. Böreğin en güzel türlerinden olan su böreğinin geçmişi ise sanılandan çok daha eski! Peki, bu ustalık isteyen hamur işi mutfağımıza nasıl girdi, neden ‘su’ böreği deniyor ve neden bir dönemin en büyük evlenme kriterlerinden biri haline geldi? Tarifini ve tüm bu soruların yanıtını haberimizde verdik!
11.06.2025Püf Noktası
Osmanlı mutfağına bakış
Osmanlı mutfağına bakışVakıfBank Kültür Yayınları’nın çalıştay serisinin dördüncü cildi “Osmanlı Mutfak Kültürü: Saraydan Halka, Klasikten Moderne” yayımlandı.
24.03.2025Kültür Sanat
Türk kadını mutfaktan uzaklaşıyor
Türk kadını mutfaktan uzaklaşıyor"Özellikle son yıllarda kadın mutfaktan uzaklaşmaya, daha çok iş hayatında yer almaya başladı. Kadının mutfakla arasındaki bu mesafe Türk mutfak kültürünü ciddi anlamda sekteye uğrattı."
6.07.2021Bilgi