Son dakika MÜZEKART haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan MÜZEKART gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan MÜZEKART haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 78 müzekart haberi bulunmuştur.
18-25 yaş arasına müzeler ücretsizGençlik ve Spor Bakanlığı, “Genç Ne Sever” platformunu hayata geçirdi. Platform aracılığıyla 18-30 yaş arası tüm gençlere sinema, tiyatro, konser, festival ve spor müsabakalarına bilet, farklı markalardan hediye çekleri ve seyahat biletleri hediye edilecek. 18-25 yaş aralığındaki gençlere müze girişleri ücretsiz olacak.
Bakan Kasapoğlu'ndan Müzekart müjdesiBakan Kasapoğlu, "Gençlik ve Spor Bakanlığı, 18-25 yaş arasındaki tüm gençlere ücretsiz Müzekart GNS dağıtacak. Hediye kartlar, gencnesever.com sitesinden alınabilecek" açıklamasında bulundu.
Tarihi değerlerimize ilgi giderek artıyorAykut Ferah, Milliyet Arkeoloji Proje DanışmanıDeğerli Milliyet Arkeoloji Dergisi Okurları; Haziran ayı ile dergimizin 15...
Efsanevi kent çağdaş müzeAykut Ferah Milliyet Arkeoloji Proje DanışmanıDeğerli Milliyet Arkeoloji Dergisi Okurları;Antik Dönem’in gizemli ozanı Homeros’un İlyada ve Odysseia destanları ile ölümsüzleştirdiği, Hektor’un canı pahasına savunduğu, Akhilleus’un kapıları önünde vurulduğu, yıkılıp gittikten binlerce yıl sonra yeniden yeryüzüne çıkan efsanevi kent Troya...
Hititlerin diplomasi mirasıAykut Ferah - Milliyet Arkeoloji Proje Danışmanı Dünyada her şey gibi tarih dediğimiz geçmiş de insan ürünüdür ve onun için vardır...
Göbeklitepe’ye ilgi artıyorTurizm endüstrisi içerisinde rekabetin uluslararası ve yoğun olarak yaşandığı benzer özellikler taşıyan destinasyonların turistik faaliyetleri açısından yeterli geliri elde edebilmek için sahip oldukları potansiyelleri doğru bir şekilde kullanmaları gerekmektedir. Bu nedenle turizm pazarı hızlı değişimlere sahne olmuş, destinasyon çeşitliliği açısından kitle turizmi, yerini alternatif turizm çeşitlerine bırakmıştır. Gerek semavi gerekse semavi öncesi dinlerde, dini amaçlar ve inançların rehberliğinde yolculuk etmek, uzun veya kısa süreli seyahatlere çıkmak, kutsal kitaplarda dahi yer aldığı şekliyle çoğu dinin önemli bir parçası olarak karşımıza çıkmaktadır. Farklı sebepler ve olaylar sonucunda bazı coğrafi bölgeler, tapınaklar veya kimi dönemler kutsal sayılmış, bu da dinleri seyahate yöneltici önemli bir unsur haline getirmiştir. İnanç turizmi de alternatif turizm çeşitleri içerisinde talepte en fazla artış yaşayanlardan biri olarak ön plana çıkmaktadır.
Dünyanın sayılı müzelerinden biriÜlkemizin mevcut yapısı içerisinde arkeolojik değerlerin saklanması, korunması ve değerlendirilmesi amacıyla birçok yerde müzeler kurulmaktadır. Milliyet Arkeoloji’nin bu ayki kapak konusu da bu değerli müzelerden biri olan İstanbul Arkeoloji Müzeleri... 13 Haziran 1891’de ziyarete açılan İstanbul Arkeoloji Müzeleri, ressam ve müzeci Osman Hamdi Bey tarafından kurulmuştur. İstanbul Arkeoloji Müzeleri, çeşitli kültürlere ait bir milyonu aşkın eserle, sadece İstanbul veya Marmara Bölgesi’nin değil dünyanın en büyük müzeleri arasındadır. Türkiye’nin müze olarak inşa edilen en eski binası olduğunu da söylemek gerekir. İstanbul Arkeoloji Müzeleri üç ana birimden oluşan bir müzeler kompleksidir; Arkeoloji Müzesi, Eski Şark Eserleri Müzesi ve Çinili Köşk Müzesi
Dinlerin ve kültürlerin buluşma noktasıBirleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü’nün tanımlaması ile insanların, devamlı ikamet ettikleri, çalıştıkları ve her zamanki olağan ihtiyaçlarını karşıladıkları yerlerin dışına, dini inançlarını gerçekleştirmek, inanç çekim merkezlerini görmek amacıyla yaptıkları turistik amaçlı gezilerin turizm olgusu içerisinde değerlendirilmesi “inanç turizmi” olarak tanımlanmaktadır. 1993 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığımız tarafından, inanç turizminin geliştirilmesi amacıyla çalışmalar başlatılmış ve bu kapsamda öncelikli olarak üç büyük semavi dinin (Müslümanlık, Hristiyanlık, Musevilik) günümüze kadar ulaşan eserlerinin ve ibadet yerlerinin envanteri çıkartılmıştır.
Kars: Çok katmanlı bir kültür şehri“Dünya kenti”, “medeniyetler beşiği”, “Bin bir kiliseli” ve “40 kapılı” şehir olarak da adlandırılan Ani, içerisinde yer aldığı serhat şehrimiz Kars’ın binlerce yıllık sözlü gelenek kültürü, mimari yapıtları, İpek Yolu, edebiyatı, efsaneleri ve müziğinin de etkisi ile Anadolumuzun zengin geçmişini yansıtan nadide ören yerlerinden biridir.
İstanbullu’nun bayram rotasıKurban Bayramı tatilinin gelmesiyle birlikte tatilciler yollara düştü. Tatile gidemeyecek olan İstanbullular için ise en güzel zaman bayramlar...
Truva Antik Kenti Çanakkale İlinde Nerede? Giriş Ücreti, Tarihçesi Ve Özellikleri Truva (Troya) Antik Kenti, tarihi bakımdan önem arz eden kenttir. Dünyadaki, en ünlü arkeolojik kentlerden birisidir. Döneminde, aynı Efes ve Milet gibi bir liman kenti olarak kurulmuştur. Coğrafi ve stratejik konumu bakımından döneminin öne çıkan kenti olmuştur. Tarihe geçen ünlü Truva Savaşı, Truva Atı olaylarıyla da hafızalara kazınmıştır. Truva Antik Kenti ile ilgili detaylı bilgiyi derledik.
Aizanoi Antik Kenti Kütahya İlinde Nerede? Giriş Ücreti, Tarihçesi Ve ÖzellikleriKütahya gezi listesinde mutlaka yer alması gereken rotalarında başında Aizanoi Antik Kenti geliyor. Tarihi antik kent, Frigya'ya bağlı olarak yaşayan Aizanitislerin yerleşim merkezi olarak öne çıkıyor. Bu ilgi çekici antik kentin tarihi hakkında pek çok konu merak ediliyor. Kenti yakından tanımak isteyenler için Aizanoi Antik Kenti Kütahya ilinde nerede? Giriş ücreti, tarihçesi ve özelliklerini sizler için derledik.
Assos Antik Kenti Çanakkale İlinde Nerede? Giriş Ücreti, Tarihçesi Ve ÖzellikleriAssos Antik Kenti, Çanakkale Boğazı kıyısında kurulan antik bir liman kentidir. Liman kenti olması dolayısıyla döneminin en ünlü ve zengin kentlerinden biri olmuştur. Ünlü düşünürlerden Aristo’nun bu kentte yaşaması ve felsefe okulu kurması felsefe tarihi bakımından da ayrı bir önem taşıyor. Ayrıca bu kent Hıristiyanlar tarafından kutsal sayılıyor. Assos Antik Kenti hakkında detaylı bilgiyi sizler için derledik.
Çeşme Kalesi İzmir'in Neresindedir? Tarihi Kalenin Özellikleri Ve Hikayesi Türkiye’nin en çok ziyaretçi alan yerlerinden biri olan Çeşme, özellikle turizm açısından içerisinde birçok güzellik barındırmaktadır. Bununla beraber deniz, güneş veya tarihi yerleri için gidebileceğiniz Çeşme, tarihi anlamda da oldukça zengin bir alandır. İçerisinde birçok kültürel miras barındıran bu yer hakkında sizler için bulunan bütün bilgileri detaylı bir şekilde derledik.
Gez... Çek...Yaz...‘Binlerce yılın sonunda oluşmuş’Ecem Talaslıoğlu: Taşyaran Vadisi, Uşak’a yaklaşık 45 kilometre uzaklıkta, Kula yakınlarında yer alıyor...
Müze ve ören yerleri yarın açılacakKültür ve Turizm Bakanlığı, corona virüs salgını nedeniyle yaklaşık 3 aydır kapalı olan müze ve ören yerlerinin 1 Haziran itibarıyla ziyarete açılacağını duyurdu.
Türkiye'nin corona virüsle mücadelesi! Son 24 saatte neler yaşandı?Sağlık Bakanlığı, Türkiye'de son 24 saatte 3 bin 977 kişiye Covid-19 tanısı konulduğunu, 127 kişinin hayatını kaybettiğini, toplam vaka sayısının 86 bin 306, can kaybının 2 bin 17, iyileşen hasta sayısının 11 bin 976 olduğunu duyurdu.
İki boğalı kağnı evine döndüTürkiye’den yasa dışı yollarla İngiltere’ye götürüldüğü belirlenen ve Kültür Bakanlığı’nın girişimleriyle iade süreci tamamlanan Isparta kökenli Sidamara tipi lahit ile milattan önce 3000-2000’e tarihlenen iki boğalı kağnı eseri, Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nde sergilenmeye başladı.
Müzekart'a indirim yapıldı! 1 Mart'tan itibaren 60 TL Kültür ve Turizm Bakanlığı, 300'den fazla müze ve ören yerine 1 yıl boyunca sınırsız giriş hakkı sağlayan MüzeKart'ın satış ücretininin, 1 Mart itibarıyla 60 TL olacağını açıkladı.
En güzel gülümsemeKültür ve Turizm Bakanlığı’nca, Türkiye’deki müzelerin uluslararası tanıtımı için 15 Ocak’ta düzenlenen “Müzede Selfie Günü” yarışmasının kazananları belli oldu.
Turizm rekoru 81 ile yayılacakTurizmde hızlı büyüme kaydeden Türkiye, bu hareketi yurt geneline yayacak. Anadolu şehirleri turizm pastasından daha fazla pay alacak
MüzeKart’a milli saraylar da açılıyorTBMM’de bakanlığının 2020 yılı bütçesini sunan Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, MüzeKart’ın kapsamına milli sarayların da alındığı müjdesini verdi.
MüzeKart fiyatı ne kadar? MüzeKart nereden alınır?MüzeKart nedir, nereden alınır? MüzeKart ile hangi müzeler gezilir? Kültür ve Tuzim Bakanı Ersoy MüzeKart ile girilebilecek yeni müzeleri duyurdu. İşte MüzeKart ile ilgili merak edilenler...
Son dakika... Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy'dan 'Müzekart' açıklamasıKültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy açıklamasında, "Milli Sarayları, fiyatında herhangi değişiklik olmadan yıl başından itibaren Müzekart kapsamına alıyoruz. Türk vatandaşları Müzekart ile Milli Sarayları ziyaret edebilecek" açıklamasında bulundu.
Müzekart ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.