Son dakika Petrol ve Doğal Gaz haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Petrol ve Doğal Gaz gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Petrol ve Doğal Gaz haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 3.700 petrol ve doğal gaz haberi bulunmuştur.
Bakan Bayraktar: Diyarbakır'daki keşif oyunu değiştirecek, Gabar'ı 3'e katlayabilirEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, yeni doğal gaz keşifleri, nadir elementler ve Türkiye'ye inşa edilecek nükleer santraller hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Bayraktar, "Diyarbakır'daki keşif oyunu değiştirecek, Diyarbakır petrolü Gabar'ı 3'e katlayabilir." dedi.
Bakan Bayraktar: Türkiye çok yakında Somali'de sondaj yapacakEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, İstanbul'da Ümraniye Belediyesi Gençlik Meclisi tarafından düzenlenen Ümraniye Gençlik Buluşması programında gençlerle bir araya geldi.
Türkiye'nin petrol üretimi arttıTürkiye'nin petrol üretimi 2025'te önceki yıla göre yüzde 26 artışla 47,9 milyon varil, doğal gaz üretimi yüzde 39 artışla 3,2 milyar metreküp oldu.
Türkiye'nin petrol üretimi arttıTürkiye'nin petrol üretimi 2025'te önceki yıla göre yüzde 26 artışla 47,9 milyon varil, doğal gaz üretimi yüzde 39 artışla 3,2 milyar metreküp oldu.
ABD'nin saldırısı Venezuela'nın petrol kaynaklarını yeniden gündeme taşıdıABD Başkanı Donald Trump'ın, Venezuela'ya düzenlenen saldırıların ardından dünyanın en büyük petrol rezervlerine sahip ülkenin petrol endüstrisine "çok güçlü bir şekilde" dahil olacaklarını açıklaması, Venezuela'nın petrol kaynaklarını yeniden odak noktası haline getirdi.
Bakan Bayraktar'dan 'doğal gaz' açıklaması: 2026'da üretimi iki katına çıkaracağızEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, 2026 yılının enerjide kritik bir yıl olacağını söyledi. Bakan Bayraktar "İnşallah 2026 yılının üçüncü çeyreği itibarıyla, Karadeniz Sakarya Gaz Sahası’ndaki üretimi iki katına çıkaracağız." dedi.
Bakan Bayraktar'dan 'doğal gaz' açıklaması: 2026'da üretimi iki katına çıkaracağızEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, 2026 yılının enerjide kritik bir yıl olacağını söyledi. Bakan Bayraktar "İnşallah 2026 yılının üçüncü çeyreği itibarıyla, Karadeniz Sakarya Gaz Sahası’ndaki üretimi iki katına çıkaracağız." dedi.
2026 yenilenebilir enerjide rekor yılı olacakEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye’nin yenilenebilir enerjide 2035 hedefleri doğrultusunda büyüme patikasına girdiğini belirterek, “Yenilenebilirde 2026 yeni bir rekor yılı olacak” dedi.
'2026'da dezenflasyon devam edecek'Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 3 Şubat itibarıyla ocak enflasyon rakamları açıklandığında Türkiye'nin büyük ihtimalle yüzde 20'li rakamları göreceğini belirterek, "Biraz gecikmeyle de olsa enflasyon hedeflerinin en azından bandın üst kısmı tutturulmuş olacak. 2026'da dezenflasyon devam edecek" dedi.
Bakan Bayraktar: Karadeniz'de petrol ve doğal gaz arayacağızEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, "Karadeniz'de 6 sondajla hem Batı Karadeniz'de hem Orta Karadeniz'de hem de Doğu Karadeniz'de yapacağımız sondajlarla petrol ve doğal gaz arayacağız" ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Macaristan ile ticarette hedef 10 milyar dolarCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde görüştüğü Macaristan Başbakanı Viktor Orban'la anlaşmaların imza töreni ve ortak basın toplantısına katıldı. Türkiye ile Macaristan arasında 16 anlaşma imzalandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Aramızdaki güçlü ticaret potansiyelini dikkate alarak ticaret hacmi hedefimizi 10 milyar dolar olarak güncellemeyi görüştük." dedi.
Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklamasıHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kasım itibarıyla enflasyonu yüzde 31 civarına indirdiklerini ve yılın da muhtemelen bu düzeyde bitirileceğini belirterek, "Enflasyon düşüyor, düşmeye devam edecek." dedi.
Bakan Şimşek'ten enflasyon mesajı: Düşmeye devam edecekHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kasım itibarıyla enflasyonu yüzde 31 civarına indirdiklerini ve yılın da muhtemelen bu düzeyde bitirileceğini belirterek, "Enflasyon düşüyor, düşmeye devam edecek ve Türkiye bunun sayesinde çok daha güçlü bir ekonomiye sahip olacak." dedi.
Petrol Ve Doğal Gaz ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.