Son portakalları böyle değerlendirin! Ne acı ne ekşi, tam kıvamında reçel
Son portakalları böyle değerlendirin! Ne acı ne ekşi, tam kıvamında reçelKış aylarının en sevilen meyvesi portakalı artık tezgahlarda az sıklıkta görmeye başladık. Son kalan portakalları değerlendirmenin en güzel yollarından biri, aromatik bir portakal reçeli hazırlamaktır. Tarifi basit gibi görünse de, reçelin kıvamını tutturmak biraz zorlayıcı olabilir. Özellikle portakal kabuklarının acısını almak için bu portakal tarifini deneyebilirsiniz.
26.04.2025Püf Noktası
Kıvamı sulu olduysa endişeye gerek yok! Bu meyveyi ekleyin, reçeli anında kurtarıyor
Kıvamı sulu olduysa endişeye gerek yok! Bu meyveyi ekleyin, reçeli anında kurtarıyorKahvaltı sofralarından eksik olmayan reçel çeşitleri genellikle ekmeğe sürülerek tüketilir. Mevsimin en taze meyveleriyle hazırlanan reçeller her zaman istediğimiz kıvamda olmayabilir. Bunun için hazırlık aşamasında dikkat etmeniz gereken bazı püf noktalar mevcut. İşte kıvamı sulu olan reçeli koyulaştırmak için deneyebileceğiniz pratik yöntemler.
28.09.2024Püf Noktası