Son dakika riskli bina haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan riskli bina gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan riskli bina haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.402 riskli bina haberi bulunmuştur.
Bardağı taşıran son damla! Komşu komşunun kolonunu kırıyor, fırın varsa yıkıyorDeprem, ülkemizde yıkım ya acılarla dolu tablolarla sonuçlanan bir doğa olayı. Ancak ne yazık ki yüzyıllardır aynı şeyler yaşanmasına rağmen depreme dayanıklı inşa konusunda yeterli yol katedilmedi. Aksine birbirine zarar veren binlerce yapı komşu oldu. Mühendislik hizmeti almamış bu yapıların yanında bir de görünmez risklerle dolu başka yuvalar vardı. İstanbul’daki 6.2’lik depremden sonra gündeme gelen ‘çekiçleme etkisi’ ve altında ‘fırın’ bulunan binaların dayanıklılığını, Prof. Dr. Ahmet Türer değerlendirdi.
İstanbul depreminde son veriler... Yeni açıklama geldiİçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Hasdal’daki İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nde açıklamalarda bulundu.
Hasarlı bina nasıl tespit edilir? Riskli bina nasıl sorgulanır ve nereye başvurulur?İstanbul'da meydana gelen 6,2 şiddetindeki deprem sonrası vatandaşlar evlerine girmeye çekinirken, uzmanlar hasarlı binalara girilmemesi konusunda uyardı. Ayakta kalan binaların hangilerinin kullanılamayacak halde olduğunu belirlemek, gelecekteki depremler için kritik önem taşır. Peki, Hasarlı bina tespiti nasıl yapılır? Riskli bina nasıl sorgulanır ve nereye başvurulur?
Depreme dayanıksız 7 okul daha boşaltıldı: Geri dönüşü olmayan noktalara gelinebilirdi‘Asrın felaketi’nin 2’nci yıl dönümünde, Bursa’da 7 okul binası için yıkım kararı alındı. Yapılan performans analizi sonucunda riskli bulunan 2 lise, 2 ortaokul ve 3 ilkokul binası boşaltılırken, öğrenciler, eğitim süreçlerinin kesintiye uğramaması için, eski okullarına en yakın eğitim kurumlarına nakledildi.
Bakan Kurum: İstanbul’da riskli bina stokunu bitirene kadar durmayacağızÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, deprem riskiyle karşı karşıya olan İstanbul’u kentsel dönüşümle güçlendirmek vatandaşlara her türlü kolaylığı sağlıyor. Güngören’deki Şişecam Blokları da 1,5 yıl gibi kısa bir sürede Kentsel Dönüşüm Başkanlığı koordinesinde TOKİ’nin de inşa güvencesiyle yeniden yapıldı.
Hızlı tarama maliklere takıldıİstanbul’da 162 bin binadan “hızlı tarama ile bina testi” başvurusu yapıldı. Ancak tüm maliklerin izin vermemesi nedeniyle 79 bin yapı incelenemedi. İncelenen 35 bin binanın yarısı ise yüksek ve çok yüksek riskli çıktı.
Depreme karşı ‘güçlenelim’İstanbul’da 600 bin riskli binanın yarıya yakını, güçlendirme ile depremde çökmeyecek hale getirilebilir. Üstelik bu yapıların bazılarında güçlendirme işlemi için tahliyeye bile gerek yok.
'Deprem öncesinde yapılacak 1 liralık harcama, sonrasındaki 7 liralık harcamayı önlüyor'Bingöl Deprem Çalıştayı'na görüntülü bağlanan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Afet yönetimi yaklaşımımızı, kalkınma politikamızı afet risklerini azaltmaya odaklanacak şekilde değiştirdik. Deprem öncesinde yapılacak 1 liralık harcama, deprem sonrasındaki 7 liralık harcamayı önlüyor. Yani 7 kat kazanımda bulunuyoruz. Hedefimiz, bilim temelli bir yaklaşımla, Türkiye'yi dünyanın afetlere karşı en hazırlıklı ve afetler sonrası en hızlı ve etkili tepki verebilen ülkesi haline getirmektir" dedi.
'Risksiz' çıksa da 'sağlam' olmayabilir! Doç. Dr. Özmen: Depremde yıkıldığında sorumlusu yok6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun, Türkiye’deki riskli binaların kaderini belirler nitelikte. Ancak şirketlere yaptırılan testlerde 'riskli bina' kapsamına girmeyenler için sağlam olduğu yönünde hiçbir ifadeye yer verilmiyor. Yani binanın kaderi deprem sonrası yıkılmak dahi olsa, bundan sorumlu tutulacak kimsenin olmaması tam bir muamma.
İstanbul Depremi'nde en güvenlisi yer altı! 'Avrasya Tüneli ve metrolara tampon oluyor'Depremlerin çok net olmasa da ortalama bir tekerrür süresi olduğunu sıklıkla belirten deprem uzmanları, megakent İstanbul için tehlike çanlarının artık daha şiddetli çaldığını söylüyor. Pek çok riskli bina içinde, depreme nerede yakalanacağınız hiç de belli olmayabilir. Peki, metrolarda ya da Avrasya Tüneli'nde yani yerin metrelerce derininde yakalansanız ne olurdu? Uzmanına sorduk.
Murat Kurum'dan İstanbul trafiğini bitirecek projeler! Detayları canlı yayında açıkladı...İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, canlı yayında flaş açıklamalarda bulundu. Murat Kurum, İstanbul'da trafiği bitirecek detayları açıkladı. Kurum, "İstanbul'un 2 yakasına 2 büyük tünel yapacağız. 122 kilometrelik tünelle alternatif bir yol oluşturuyoruz." dedi.
Artan depremler neyin habercisi? Şükrü Ersoy: Bu bölge farklı, ters köşe yapabilirCNN Türk yayınında konuşan, deprem uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, olası Marmara depreminde en kötü senaryoya ilişkin bilgileri verdi. Avşa açıklarında 4 büyüklüğünde meydana gelen depremi işaret eden Ersoy, "Bu bölgedeki depremler daha farklı, ters köşe yapabilir." dedi.
En riskli 2 bölge! İstanbul depremi suyu da vuracakOlası İstanbul depreminde kentin içme suyu ve atıksu sistemi de büyük tehdit altında. Su Politikaları Derneği Başkanı Dursun Yıldız en riskli 2 bölgeyi açıkladı.
İşte İstanbul'da çok riskli bina sayısı! Bakan Özhaseki'den dikkat çeken deprem açıklamasıÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, canlı yayında flaş açıklamalarda bulundu. Bakan Özhaseki, "Türkiye bulunduğu konum itibariyle Himalaya'lardan Alpler'e uzanan hatta en riskli 5 ülkeden biri. Son 100 yıl içinde 6 ve üzerindeki yıkıcı deprem sayısı tam 226." dedi. Bakan Özhaseki, İstanbu'daki çok riskli bina sayısını açıkladı.
Olası Marmara depremi için en kötü senaryo: Zaman doldu17 Ağustos 1999'da meydana gelen 7.6 büyüklüğündeki depremin ardından 24 yıl geçti. Peki aradan geçen bu sürenin ardından Türkiye'de nasıl gelişmeler oldu, ders çıkardık mı? Olası Marmara depremi için en kötü senaryo ne? Prof. Dr. Şükrü Ersoy CNN TÜRK canlı yayınında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
Olası Marmara depremi için en kötü senaryo: Zaman doldu17 Ağustos 1999'da meydana gelen 7.6 büyüklüğündeki depremin ardından 24 yıl geçti. Peki aradan geçen bu sürenin ardından Türkiye'de nasıl gelişmeler oldu, ders çıkardık mı? Olası Marmara depremi için en kötü senaryo ne? Prof. Dr. Şükrü Ersoy CNN TÜRK canlı yayınında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
İzmir'de deprem! Merkez üssü Buca...İzmir'de saat 08.53 sıralarında merkez üssünün Buca olduğu bir deprem meydana geldi. Depremin ardından AFAD ve Kandilli Rasathanesi açıklama yaptı.
Riskli Bina ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.