Sarımsakların içi hemen boşalıyor ve çürüyorsa çözümü çok basit! Bu yöntemlerle yıl boyu taptaze kalacakSarımsak, hem sağlık açısından hem de mutfakta sunduğu eşsiz aroma ile vazgeçilmez bir sebzedir. Ancak birçok kişi, sarımsakları aldıktan kısa süre sonra içlerinin boşaldığını, yumuşadığını ve çürüdüğünü fark eder. Bu durum oldukça yaygındır ve temel nedeni çoğu zaman yanlış saklama koşullarıdır. Neyse ki, sarımsakları uzun süre taze tutmak için başvurulabilecek oldukça basit ve doğal yöntemler vardır.
Sarımsakların içi boşalıyor ve çürüyorsa nedeni budur! Bu yöntemlerle aylarca taptaze kalacakSarımsak, mutfaklarımızın vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Ancak, yanlış saklandığında hızla bozulabilir ve israf olabilir. Sarımsaklar çöp olsun istemiyorsanız saklama yöntemlerini değiştirmeniz gerekebilir. İşte sarımsaklarınızı aylarca taze tutmanızı sağlayacak yöntemler...
Soyulmuş ve soyulmamış sarımsak nasıl saklanır? En doğrusu...Mutfağımızdan eksik etmediğimiz şeyler arasında sarımsak başı çekiyor. Ancak sarımsağı doğru şekilde saklama konusunda bazı sıkıntılar yaşıyoruz. Oysa soyulmuş ve soyulmamış sarımsağı tadını kaybetmeden, bozulmaya uğramadan saklamanın yolları var. Peki, kan basıncını dengelemek ve bağışıklığı güçlendirmek gibi yararlara sahip sarımsak nasıl saklanır? İşte soyulmuş ve soyulmamış sarımsağı saklarken yapılması ve yapılmaması gerekenler...-MİLLİYET.COM.TR / PEMBENAR ÖZEL