Bayram sofrasının vazgeçilmezi! Kemikler kurban etini koruyor, pişirirken acele etmeyinBayramlar, sevdiklerimizle bir araya geldiğimiz, sofraların bereketle dolduğu özel zamanlar. Bu anlamlı günlerde, kemikli etin derin lezzetiyle hazırlanan yemekler, hem göze hem damağa hitap eder. Ancak pek çok kişi kemikleri pişirmenin püf noktalarına tam olarak hakim olmayabilir. İşte kemikli eti pişirirken dikkat etmeniz gereken detaylar.
En az 2 bin yıldır ayakta atıştırıyoruz! Peki böyle yemeyi neden seviyoruz?Yemeği ayakta atıştırmanın masada yemekten daha eğlenceli olduğunu inkar edemeyiz. İtalya'daki antik kent Pompeii'de bulunan kalıntılar, bu alışkanlığın 2 bin yıl önce de var olduğunu gösteriyor. 'Thermopolium' denen ve ayakta yemek yemeye yarayan 2 bin yıllık taş yapılar, Pompeii Arkeolojik Alan Direktörü Massimo Osanna ve ekibi tarafından ortaya çıkarıldı. Belki de ileride daha da eski kalıntılar bulunacak. Peki ayakta yemek neden daha eğlenceli? Neden bunu yapmaktan kendimizi alıkoyamıyoruz?