Son dakika kurban eti haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan kurban eti gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan kurban eti haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 671 kurban eti haberi bulunmuştur.
Kurban etiyle en kolay sac kavurma tarifi! Suyunu çekince lezzet şöleni başlıyorKurban bayramı sofralarının vazgeçilmezi olan sac kavurma, doğru teknikle pişirilmediğinde sert ya da lezzetsiz olabiliyor. Oysa lokum gibi, damakta dağılan bir sac kavurma yapmak sanıldığından çok daha kolay olabilir. Sac kavurmanın sırrı, etin suyunu doğru şekilde çektirmekle ilgilidir. Peki Kurban Bayramı'nda en kolay sac kavurma tarifi nasıl hazırlanır?
Kurban eti hiç ziyan olmuyor, doğru kesen yaşadı! En lezzetli ve değerli yeriymişProtein bakımından en zengin besinlerden olan kırmızı et, gerekli vitaminleri sağlıyor. Faydaları saymakla bitmeyen kırmızı eti parçalara ayırırken yapılan hatalar çok miktarda kurban etinin kullanılmadan atılmasına neden olabiliyor. Etleri ayırırken doğru yerden kesmek ve parçalamak çok önemlidir. Peki, et nasıl parçalanır, et bölümlere ayırmalı? Detaylar haberimizde!
Bayram sofrasının vazgeçilmezi! Kemikler kurban etini koruyor, pişirirken acele etmeyinBayramlar, sevdiklerimizle bir araya geldiğimiz, sofraların bereketle dolduğu özel zamanlar. Bu anlamlı günlerde, kemikli etin derin lezzetiyle hazırlanan yemekler, hem göze hem damağa hitap eder. Ancak pek çok kişi kemikleri pişirmenin püf noktalarına tam olarak hakim olmayabilir. İşte kemikli eti pişirirken dikkat etmeniz gereken detaylar.
Kurban eti nasıl pişirilmeli? Uzmanı açıkladı: 'Mutlaka haşlayın, dinlenmesi şart'Kurban Bayramı gibi etin yoğun tüketildiği dönemlerde pişirme yöntemlerinin sağlık açısından büyük önem taşıdığını belirten Beslenme Uzmanı Öğr. Gör. Kübra Şahin, Kurban Bayramı'nda sağlıklı ve dengeli beslenme konusunda önemli uyarılarda bulundu.
Kurban eti nasıl saklanır, buzluğa ne zaman koyulmalı? Kurban etini doğru saklamanın yöntemleriKurban Bayramı’nda kesilen etin taze kalması ve uzun süre sağlıklı şekilde tüketilebilmesi için doğru saklama yöntemlerini bilmek oldukça önemlidir. Etin hemen buzluğa konulup konulmaması, nasıl porsiyonlanacağı ve hangi koşullarda muhafaza edileceği gibi detaylar, hem lezzet hem de sağlık açısından belirleyici rol oynar.
Bayram sofrası sağlığınızı bozmasın! Eti böyle tüketin: 'Yağa yağ eklemeyin'Kurban Bayramı'nda artan kırmızı et tüketimi sindirim problemlerinden kalp sağlığına kadar pek çok riski beraberinde getiriyor. Uzman Diyetisyen Elif Melek Avcı Dursun, sıcak havalarda etin doğru şekilde saklanması ve pişirilmesi gerektiğini vurgularken, özellikle kronik rahatsızlığı olan bireyleri her öğünde et tüketmemeleri konusunda uyarıyor.
Et zehirlenmesi belirtileri nelerdir? Et zehirlenmesinin en yaygın belirtileri...Tüketilen etin taze olmaması ya da hijyenik koşullarda hazırlanmaması, gıda zehirlenmesine yol açabilir. Et zehirlenmesi, vücuda giren zararlı bakteri veya toksinlerin sindirim sistemini etkilemesiyle ortaya çıkar. Belirtiler genellikle birkaç saat içinde başlar ve dikkat edilmezse ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir.
Kurban eti lokum gibi yumuşuyor! Kavurma yaparken tencereye ekleyinKurban Bayramı geldiğinde sofraların baş tacı kavurma olur. Ancak taze kesilmiş kurban etini pişirmek, bekletilmediği için bazen zorlayıcı olabilir. Etin sert kalması, istenilen lokum kıvamının yakalanamaması en sık karşılaşılan sorunlardandır. Oysa bazı doğal yöntemlerle kurban etini yumuşacık, lezzetli bir hale getirmek mümkündür. Kavurma yaparken tencereye ekleyeceğiniz birkaç doğal malzeme sayesinde etin lifleri çözülür, sertliği gider ve adeta ağızda dağılır.
Kurban eti nasıl marine edilir? Yılların şefi doğru tekniği verdiKurban Bayramı’nın gelişiyle birlikte mutfaklarda hareketlilik başlar. Taze kurban eti sofralara lezzet olarak dönmeden önce, doğru şekilde marine edilmesi hem etin yumuşaklığı hem de tadı açısından büyük önem taşır. Yılların şefleri bu konuda önemli ipuçları verirken, en çok önerilen teknikler doğal malzemelerle yapılan marinasyonlardır. İşte kurban etini en doğru ve lezzetli şekilde marine etmenin püf noktaları...
Kurban etindeki ölüm katılığına dikkat! ‘12 saat oda sıcaklığında dinlendirmeli’Et yemeklerinin ağırlıkta olduğu özenle kurulan sofralar ve birbirinden lezzetli ikramlar Kurban Bayramı’nın vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Uz. Dr. N. Sinem Türkmen, Kurban Bayramı’nda sağlıklı beslenme konuları hakkında bilgi verdi.
Kurban etini hemen tüketmeyin! Uzmanlar dinlendirme süresini açıkladıKurban Bayramı geldiğinde birçok kişi, kurban kesiminden sonra etleri hemen tüketme eğilimindedir. Ancak uzmanlar, bu alışkanlığın hem sindirim hem de etin lezzeti açısından olumsuz sonuçlara yol açabileceğini belirtiyor. Kurban eti, kesildikten hemen sonra sert ve sindirimi zor olabilir. Bu yüzden dinlendirme süreci, hem sağlığınız hem de yediğiniz etten alacağınız tat açısından büyük önem taşır.
Memlekette kesilen kurban etinin imdadına koşuyor! Poşetin arasına koyan yaşadıKurban bayramının gelmesiyle memlekete yolculuklar başladı. Bayramda kesilen kurban etini memleketlerinden evine taşırken uzun yolculukta nasıl muhafaza edilir diye merak edenlerin imdadına ise ‘Pembenar’ koşuyor! Uzun yolda et nasıl saklanır, kurban etlerini uzun yolda bozulmadan taşımalısınız? İşte tüm detaylar!
Son dakika: 2025 yılı kurban kesim bedeli açıklandıDiyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 2025 vekalet yoluyla kurban kesim bedelinin yurt içinde 13 bin 500, yurt dışında 5 bin 450 lira olarak belirlendiğini açıkladı.
Kurban Eti ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.