Patatesi hep yanlış haşladık! Kaynar su şartmış, lezzet tavan yapıyorSebzelerin lezzetini, dokusunu ve besin değerlerini korumak için doğru pişirme yöntemlerini uygulamak büyük önem taşır. Özellikle sebzelerin hangi sıcaklıktaki suda haşlanacağı, hem tat hem de besin kaybını önleme açısından çok önemlidir. Sebzelerin su sıcaklığına göre nasıl haşlanması gerektiğini derledik.
Marmara Denizi'nde su sıcaklığı 3 derece daha yüksek!Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı, Marmara Denizi'nde su sıcaklığının uzun yıllar ortalamasına göre 3 derece daha yüksek olduğunu açıkladı.
Marmara Denizi'nde su sıcaklığı 3 derece daha yüksek!Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı, Marmara Denizi'nde su sıcaklığının uzun yıllar ortalamasına göre 3 derece daha yüksek olduğunu açıkladı.
Suyun sıcaklık derecesi güzelliği etkiliyor mu?Eskilerin hamam alışkanlığında bir bildikleri var mıydı yoksa ideal olan 10 dakikalık soğuk suyla yapılan duşlar mı? Su sıcaklığının güzelliğe etkisi nedir?