Son dakika Ustalar haberleri ile ilgili Milliyet'e eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Ustalar gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Ustalar haber sayfamızda...
Adana sıcağında "Kelle Paça" ütücülerin zorlu mesaisiAdana'da aralarında demirci ustalarının da olduğu 14 kişilik ekip, 100 dereceye yaklaşan ocak sıcaklığında alın teri ile 'Kele ve Paça' ütüleme mesaisi yapıyor.
Kurbandan en lezzetli kelle paça yapımı! Yılların çorbacısı püf noktasını verdiKurban Bayramı’nın bereketiyle birlikte sofralar da şenleniyor. Özellikle sabahın erken saatlerinde kurban kesimiyle başlayan telaş, zamanla damakta iz bırakan lezzetlere dönüşüyor. Bu lezzetlerden biri de kuşkusuz kelle paça çorbası. Özellikle kemik iliği ve kolajen yönünden zengin olan bu geleneksel çorba, bayram sabahlarının olmazsa olmazları arasında yer alıyor. Ancak kelle paçayı sadece yapmak yetmez; onu doğru yöntemlerle hazırlamak ve kıvamını tam tutturmak gerekir.
İnşaatta yeni dönem! Yapı ustalarına Bakanlık takibi“Yetki Belgeli Yapı Ustaları Hakkında Yönetmelik” Resmi Gazete’de yayımlandı. 31 Aralık 2025’te kademeli olarak yürürlüğe girecek yönetmelikle Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, yapı ustalarının iş bazlı takibini sağlayacak sistemi hayata geçirecek. Mesleki yeterlilik belgesi, mesleki ve teknik okullardan alınan diploma gibi belgelere sahip olan yapı ustaları ŞantiyeM uygulamasında kayıt altına alınacak.
Köftenin kıvamını tutturmanın altın kuralı! Asırlık köfteciler püf noktasını verdiKöfte, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri. Ancak çoğu zaman evde yapılan köfteler, pişirildikten sonra sönüp kuru bir hale gelir. Oysa asırlık köftecilerin tariflerinde bu durum neredeyse hiç yaşanmaz. Peki bu ustaların sırrı ne? İşte köftenin sönmemesi ve ağızda dağılmayan, lezzetiyle hafızalara kazınan kıvamda olması için uygulanması gereken doğal püf noktaları...
Türkiye'nin sıra dışı kaymakamı: Ziyarete gelenler şaşırıyorManisa'nın merkez Şehzadeler ilçesi kaymakamı Fatih Genel (56), kamu görevinin yanında at üzerinde ok atıp, Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan belgeli olarak zihgir ve bıçak ustalığı da yapıyor. Kaymakam Genel, özellikle kamu görevlilerine seslenerek, "Hayallerinizi emekliliğe bırakmayın. Ne yapacaksanız, bugün yapın" dedi.
Türkiye'nin sıra dışı kaymakamı: Ziyarete gelenler şaşırıyorManisa'nın merkez Şehzadeler ilçesi kaymakamı Fatih Genel (56), kamu görevinin yanında at üzerinde ok atıp, Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan belgeli olarak zihgir ve bıçak ustalığı da yapıyor. Kaymakam Genel, özellikle kamu görevlilerine seslenerek, "Hayallerinizi emekliliğe bırakmayın. Ne yapacaksanız, bugün yapın" dedi.
19 Mayıs'ta dikkat çekmişti! Anıtkabir Özel Defteri'ndeki sır: '5 saatte yazılıyor'Anıtkabir Özel Defteri’nde, önemli davetlilere gidecek zarfların üzerinde, isimliklerde ve süs eşyalarında hayranlık uyandıran süslü yazıların uzun yıllar eğitim gören ve ülkemizdeki sayısı 100’ü geçmeyen ustalar tarafından yazıldığını biliyor muydunuz? 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nda Bakan Osman Aşkın Bak tarafından imzalanan Anıtkabir Özel Defteri’ndeki yazıyla yeniden gündeme gelen kaligrafinin sırrını, pek çok siyasinin da sözlerini kaleme alan Fahri Deniz anlattı.
Yarım asırlık pilavcılar sırrını verdi! Lapa olmayan tane tane pilavın sırrı buymuşMutfakta ustalık gerektiren yemeklerden biri de pilavdır. Özellikle Türk mutfağının vazgeçilmezi olan pirinç pilavı, kıvamı ve tane tane oluşuyla fark yaratır. Ancak pek çok kişi evde yaptığı pilavın lapa olduğunu, ya da yeterince tane tane olmadığını söyler. İşte bu noktada devreye, yarım asırdır pilav yapan ustaların verdiği altın değerinde ipuçları giriyor!
Eli hızlı 20 erkek ekip kurdu! Günlük ortalam kazanç: 2 bin 500 TL!Yıllardır değişmeyen ekip, kendileri için özel üretilen keskin bıçaklarıyla 25 yıldır hizmet veriyor. Ekibin kurucusu Hüseyin Arslan; "Bu iş sanat, bu işin makinesini de getirdiler soymak için ama bu el emeği. İtalya'dan o kadar para verip getirdiler ama olmuyor, illa el emeği" dedi.
Eli hızlı 20 erkek ekip kurdu! Günlük ortalama kazanç: 2 bin 500 TL!20 kişilik ekip, kendileri için özel üretilen keskin bıçaklarıyla 25 yıldır hizmet veriyor. Ekibin kurucusu Hüseyin Arslan; "Bu iş sanat, bu işin makinesini de getirdiler soymak için ama bu el emeği. İtalya'dan o kadar para verip getirdiler ama olmuyor, illa el emeği" dedi.
Köfteciler sırrını verdi! Böyle hazırlanınca asla sönmüyor ve dağılmıyorEvde köfte yaparken karşılaşılan en yaygın sorunlardan biri pişirme sırasında köftelerin dağılması ya da sönmesidir. Ancak ustaların yıllardır gizli tuttuğu püf noktaları artık gün yüzüne çıkıyor. Köfteciler, mutfakta harikalar yaratmak isteyenler için özel tarif ve tekniklerini açıkladı. Bu yöntemlerle hazırlanan köfteler hem formunu koruyor hem de lezzetiyle damak çatlatıyor.
Taş gibi yoğurt mayalama tekniği! Asırlık yoğurtçular böyle mayalıyormuşYoğurt, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olmasının yanı sıra, sağlık açısından da oldukça faydalı bir besindir. Ancak günümüzde birçok kişi, evde yoğurt mayalarken kıvamını tutturamamaktan şikayet ediyor. Oysa taş gibi sert, kaşıklanınca çatlayan, ekşiliği ve tadıyla kendine hayran bırakan yoğurtların sırrı, asırlık yoğurtçuların kullandığı geleneksel mayalama yöntemlerinde saklı.
Sahte ‘Reese Witherspoon’ krizi! Binlerce dolar dolandırıldılarÇok sayıda kişi, tamamen sahte profillerden oluşan 'deepfake' dolandırıcılıkların tuzağına düşüyor. Dolandırıcıların bunu nasıl yaptığını anlamak isteyen BBC One TV dizisi Scam Interceptors'ın sunucuları Mark Lewis ve Nick Stapleton, hilelerini ifşa etmek için gizli göreve çıktı. Görev sırasında dolandırıcılardan dördü gerçek Reese Witherspoon olduğunu iddia edip binlerce dolar talep etti.
Emine Erdoğan lider eşlerine Anadolu'nun kültürel mirasını tanıttıCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, 4. Antalya Diplomasi Forumu (ADF) için Türkiye'de bulunan yabancı devlet ve hükümet başkanlarının eşleriyle Anadolu'nun geleneğini yansıtan ürünlerin yer aldığı "Anadolu" sergisini ziyaret etti.
Kayserililerin nesilden nesle aktardığı ev mantısının sırrını ortaya çıktı! Hamuru asla topaklanmıyorKayseri denilince akla ilk gelen lezzetlerden biri hiç kuşkusuz mantıdır. Küçücük bohçalar halinde tek tek hazırlanan, bol sarımsaklı yoğurtla buluşan bu eşsiz lezzet, sadece tadıyla değil yapımındaki inceliklerle de dikkat çekiyor. Kayserililer, yıllardır mutfaklarında gizli tuttukları ev mantısının sırrını nihayet açıkladı.
Gaziantep'te baklavacıların bayram mesaisiGaziantep'te baklava ustaları, Ramazan Bayramı için gelen talepleri karşılayabilmek amacıyla yoğun mesai harcıyor. Kent genelinde yapılan baklava üretimi 2 katına çıkarken, Türkiye ve dünyanın dört bir yanından gelen siparişleri yetiştirmek isteyen ustalar, yoğun mesai yapıyor.
Devlet desteğiyle işlerini büyüttüler! 70'ten fazla ülkeye ihraç ediyorlarDenizli'nin Serinhisar ilçesinde yaşayan Yasin ve Hüseyin Ayduran kardeşler, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumundan (TKDK) aldıkları hibe desteğiyle büyüttükleri tesiste ürettikleri bıçak ve koyun kırkma makaslarını 70'ten fazla ülkeye ihraç ediyor.
Yılların börekçisi sırrını verdi! Sosuna 1 kaşık ekleyince çıtır çıtır oluyorEvde börek yaparken en büyük sorunlardan biri, fırından çıktığında istediğimiz gibi çıtır olmaması. Ancak yıllardır börek yapan ustalar, bu sorunun basit bir sırrı olduğunu söylüyor. İşin püf noktası ise börek sosuna eklenen tek bir malzemede saklı! Peki, bu malzeme ne ve nasıl kullanılıyor? İşte detaylar…
Ustalar ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.