Kariyer Prezentabl Ne Demek? İş Dünyasında Prezentabl Olmak Ne Anlama Gelir?

Prezentabl Ne Demek? İş Dünyasında Prezentabl Olmak Ne Anlama Gelir?

25.02.2021 - 02:37 | Son Güncellenme:

İş ilanlarında sıklıkla karşımıza çıkan prezentabl kelimesi Latince kökenlidir. Kelimenin orijinali ''praesentare'' şeklinde yazılır. 20. yüzyıldan sonra yaygın bir şekilde kullanılan kelime, prezante etmek fiilinden türetilmiştir. Prezentabl ne demek? Prezentabl olmak için nelere dikkat etmek gerekir? Merak edilen tüm soruların cevaplarını derledik

Prezentabl Ne Demek İş Dünyasında Prezentabl Olmak Ne Anlama Gelir


Bazı kaynaklarda bu kelimenin yerine ''spektaküler'' sözcüğü kullanılır. Spektaküler, göze ve modaya uygun olan demektir. Prezentabl ise giyimiyle ve davranış şekliyle fark yaratan, sunum ve ikna yeteneği güçlü kişiler için kullanılan bir terimdir.

Prezentabl Ne Demek?

Prezente etmek, sunmak, arz etmek, düzenli hale getirmek manasında kullanılan bir fiildir. Bu fiilden türetilmiş olan prezentabl ise sıfat olarak kullanılır. Sunuma hazır, derli toplu, düzgün giyinen kişi anlamına gelen prezentabl, iş ilanlarında da sıklıkla kullanılan bir terimdir.

İş Dünyasında Prezentabl Olmak Ne Anlama Gelir?

İş dünyasında, personellerin sektöre ve firmanın kurumsal yapısına uygun hareket etmesi beklenir. Prezentabl, kurumun kurallarına ve işleyişine uygun davranan kişiler için de kullanılır.

Özellikle reklam, pazarlama ve tanıtım sektöründe karşımıza çıkan prezentabl kelimesinin sözlük anlamı sunuma uygundur. Bir ürünün ya da hizmetin tanıtımında, tanıtım metni kadar sunum yapan kişinin görünümü de önemlidir. Görünümü olumlu ya da olumsuz etkileyen birçok faktör vardır. Bu faktörler şu şekilde sıralanabilir.

1- Vücut dili:

Prezentabl kişilerin ortak özelliği vücut dilini çok iyi kullanmalarıdır. Müşterileri ikna etmek için kritik bir öneme sahip olan vücut dili, birçok sektörde aranan niteliklerin başında geliyor.

2- Diksiyon:

Geniş bir kavram olan prezentabl terimi, diksiyonu da kapsar. Diksiyonu düzgün ve ikna yeteneği güçlü olan personeller prezentabl olarak nitelendirilir.

3- İmaj:

Kurumsal bir yapıdaki firmalarda çalışan personeller giyimine, saçlarına ve makyajına da dikkat etmelidir.