Kariyer Sağlık Yönetimi Bölümü Nedir, Dersleri Nelerdir? Mezunu Ne İş Yapar?

Sağlık Yönetimi Bölümü Nedir, Dersleri Nelerdir? Mezunu Ne İş Yapar?

Sağlık yönetimi bölümü, sağlık sektöründe yer alan kurum ve kuruluşların yönetimi, işletmesi ve faaliyetlerim planlanması gibi ihtiyaç duyulan alanlarda yaşanan eleman, bilgi ve birikim açığını kapatmayı amaçlayan bölümdür. Sağlık yönetimi bölümü nedir? Nasıl okunur? Sağlık yönetimi bölümü mezunları ne iş yapar? Gibi pek çok merak edilen sorunun cevabını sizler için derledik.

Sağlık Yönetimi Bölümü Nedir, Dersleri Nelerdir Mezunu Ne İş Yapar

Sağlık yönetimi, sağlık alanında pek çok alanda yürütülmesi gereken yönetim ve planlama faaliyetlerini ifade eder.

Sağlık Bölümü Yönetimi Dersleri Nelerdir?

Haberin Devamı

İşletmeye Giriş

Sağlık Hukuku

Tıbbi Dokümantasyon

Sağlık Hizmetlerinde Bilgi Sistemleri

Genel Muhasebe

Sağlık Kurumları Mevzuatı

Sağlık Kurumlarında Örgüt Geliştirme

Müşteri İlişkileri Yönetimi

Sağlık Kurumlarında Finans Yönetimi

Sağlık Sosyolojisi

Sosyal Psikoloji

Sağlık Kurumlarında Örgütsel Davranış

Sağlık Sistemleri

Sağlık Turizmi

Tıbbi Terminoloji

Sağlık Kurumlarında İşletme gibi pek çok dersi görmeleri gerekir.

Sağlık Yönetimi Bölümü Nasıl Okunur?

Sağlık yönetimi bölümü üniversitelerde 4 yıllık lisans eğitimi verilen geleceğin meslekleri arasında görülen bir meslek türüdür. Bazı üniversitelerin Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde yer alır fakat bazı üniversitelerde ise İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi kapsamında bu bölümün eğitimi verilir.

Sağlık Yönetimi Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

Ssğlık yönetimi bölümünden mezun olan bir kişi, sağlık tesisinin performansını arttırma, faaliyetlerini düzenleme ve koordine etme sürecini yürütür. Sağlık yöneticisi ise, bir sağlık kuruluşunun yönetim ve iş icraatlerinin yürütülmesini sağlar. Sağlık yöneticileri, klinik ya da klinik olmayan personeller, sigorta şirketleri, ortak kuruluşlar, devlet kurumları gibi iç sağlık sisteminin yürütülmesinde önemli bir rol oynar.

Sağlık Yönetimi Mezunu Bölümü İş Olanakları Nelerdir?

Sağlık yönetimi mezunları, sağlık sektöründe faaliyet gösteren hemen her kurumda çalışabilirler. Bu eğitimi alan kişiler, yönetim, işletme ve planlama gibi departmanlarda önemli görevlerde yer alabilirler. Aynı zamanda,

Haberin Devamı

Hastane yönetimleri

Sağlık Finansmanı

Sağlık Hizmetleri Organizasyonu

Sağlık Sigortacılığı

Sağlık Teknolojileri ve Kullanımı

Tedarik Zinciri Şirketleri

İlaç Şirketleri sağlık kuruluşlarında personellere eğitim vermek ve yönetim, idari alanda gerekli çalışmaları yürütmek, sağlık işleyişine katkıda bulunacak çalışmalar yapmak için çeşitli Ar-Ge çalışmaları yürüten şirketlerle ve kurumlarla çalışarak, kurumun finansal yönetimini sağlamak, kaynakların en verimli şekilde kullanılmasını sağlamak gibi pek çok önemli görevde yer alırlar.

Haberin Devamı

Sağlık Bölümü Mezunları Ne İş Yapar be Maaşı Ne Kadardır?

Sağlık bölümü mezunları be sağlık yöneticileri, sağlıkla ilgili her alanda çalışabilirler. Sağlık, ihtiyacı hiç bitmeyen bir sektör olduğundan bu bölüm mezunları iş bulmakta genellikle zorlanmıyor. Sağlık yönetimi bölümü mezunlarının çalışabilecekleri yerler şunlardır;

Sağlık kuruluşlarında planlama, yönetim ve işletme departmanlarında görev alabilirler.

Sağlık kuruluşları

Sağlık Bakanlığına bağlı hastaneler

İlaç şirketleri

Tedarik şirketleri

Özel hastaneler

Huzur evleri ve evde sağlık hizmeti veren kuruluşlar

Rehabilitasyon merkezleri

Sağlık yönetimi mezunu kişilerin görev yaptıkları kurum ve pozisyona göre maaşları değişiklik gösterir. Hastanede müdür pozisyonunda görev yapan bir kişi ortalama 8 bin TL maaş alırken, hastanede başkan ya da başhekim pozisyonlarında görev yapan kişilerin maaşı ise, 15.000 TL ile 28.000 TL arasında değişiklik gösteriyor. Bu bölümde en yüksek maaşı ise profesör unvanı alan kişiler kazanır. Bu nedenle kendinizi geliştirmeniz ve önemli pozisyonlarda yer almanız maaşınızı doğrudan etkiler.