Kobi ‘İştahla’ büyüyor

‘İştahla’ büyüyor

05.03.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Yeme-içme sektörüne bugüne kadar 60 milyon liralık yatırım yapan Gen Group, yeni projelere de sıcak bakıyor. İlki Karaköy’de kurulan ‘Mesai’nin, Alaçatı’da yazlık mekanını açacak olan grup, Genova 1050 kahvesini ise franchise ile büyütmeyi planlıyor.

‘İştahla’ büyüyor

EBRU SUNGUR - Genç girişimciler Alper Karavar ve Gürol Yığar’ın ortaklığında kurulan Gen Group, son dönemde yeme-içme sektörüne yatırımlarıyla dikkat çekiyor. Gen Group, pandemi döneminde Mesai Karaköy ile yeme-içme sektörüne girmişti. 2022 yılının Kasım ayından itibaren 70 binden fazla misafiri ağırlayan Olden 1772, İtalyan kahvesi konsepti ile hayata geçirilen Genova 1050, Mimar Sinan’ın ilk hamam eserinde kurulan Olden 1545, İstanbul silüeti manzaralı Nite ve Ortaköy’de İtalyan mutfağından örnekler sunan Visorante, Gen Group bünyesindeki markalar...

Haberin Devamı

Yeme içme sektöründe bugüne kadar yaklaşık olarak 60 milyon liralık yatırım yaptıklarını belirten Gürol Yığar, şunları söyledi:

“Yatırımlarımızın bir kısmını kendi özkaynaklarımız ile büyük bir kısmını da banka kredileri ile yaptık. Popülerlik, oluşan iş hacmimiz ve misafir memnuniyetimizle yapılan yatırımları kısa zamanda amorti etmeyi planlıyoruz. Yeni projeler ile yatırım yapmaya devam ediyoruz.”

Önce denge, sonra kar

Gürol Yığar, son dönemde artan maliyetlerle kendi belirledikleri fiyatlar arasında nasıl denge kurduklarını şöyle anlattı:

“Tüm sektörlerdeki maliyet artışları maalesef yeme içme sektörünü de oldukça fazla etkiliyor. Satın alma maliyetleri ile satışlar arasındaki dengeyi tutturmak konusunda oldukça zorlanıyoruz. Ancak kalite ve lezzet öneminin bilincinde olduğumuz için, oldukça az kar oranları ile marka bilinirliğimizi artırarak sektörde uzun süre kalmayı planlıyoruz.”

Haberin Devamı

Çalıştırdıkları mekanların kiralık olduğunu belirten Yığar, uzun süreli kiralama sözleşmeleriyle bu maliyet kalemini kontrol ettiklerini söyledi.

‘İştahla’ büyüyor

Alaçatı’da Mesai

Gürol Yığar, yeni yatırım planları konusunda şu bilgiyi verdi: “Yakın bir zamanda Alaçatı Port Yolu’nda ‘Mesai Alaçatı’ adında yazlık bir mekan açmayı planlıyoruz. Yeni gelecek olan yatırım tekliflerine oldukça sıcak bakan bir ekibiz. Uygun şartlar oluştuğunda yeni mekanlar açarak sektörde büyümeyi hedefliyoruz.”

Kahveyi çoğaltacak

Gürol Yığar, “Yeterince geliştirdiğinizi ve değerini bulduğunu düşündüğünüz bir yeme-içme markasını satar mısınız?” sorusunu şöyle yanıtladı:

“Yeme-içme sektörü oldukça dinamik bir sektör ve biz bu sektörde oldukça keyif alarak çalışıyoruz. Hali hazırda Olden1772, Olden1545, Visorante, Nite İstanbul, Voger ve Genova 1050 markalarının sahibiyiz. Markalarımız ile ilgili birçok franchise teklifi alıyoruz ancak kendi mekanlarımızla devam etmeyi planlıyoruz. Sadece Genova 1050 markamız için franchise tekliflerini değerlendiriyoruz.”