Kültür Sanat 11’inci Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali

11’inci Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali

13.08.2014 - 14:22 | Son Güncellenme:

MUĞLA’nın Bodrum İlçesi’nde düzenlenen 11’inci Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali kapsamında genç nesil klasikçilerin dikkat çeken üçlüsü Trio Milhaud sahne aldı.

11’inci Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali

MUĞLA’nın Bodrum İlçesi’nde düzenlenen 11’inci Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali kapsamında genç nesil klasikçilerin dikkat çeken üçlüsü Trio Milhaud sahne aldı. Grup, Bosch’un sponsorluğunda Koyunbaba Antik Taş Ocağı’nda klasik müzikseverlerle buluştu.

Haberin Devamı

İki Fransız ve bir Türk müzisyenden oluşan Trio Milhaud, festival sahnesinde Joseph Haydn, Claude Debussy ve Felix Mendelssohn-Bartholdy’nin eserlerini seslendirdi. Viyolonselist Nil Kocamangil, Piyanist Philippe Hattat ve kemancı François Pineau-Benois’dan oluşan Trio Milhaud, sahnedeki performanslarıyla festival izleyicisinden büyük alkış topladı.

ÜÇ YETENEKLİ GENÇ MÜZİSYEN

Nil Kocamangil, 2006 yılından bu yana katıldığı çeşitli uluslararası ve ulusal yarışmalardan birçok başarı ve birincilik ödülleriyle döndü. Bir oda müziği tutkunu olan Kocamangil, dünyanın en önemli salonlarında verdiği konserler dışında birçok festivalde de yer aldı. Sanatçı özel bir destek ile 1830 yapımı İtalyan yapımı bir viyolonsel kullanıyor. Piyanist Philippe Hattat, genç yaşına rağmen profesyonel müzisyen olarak önemli bir sahne tecrübesine sahip. Oda müziğinde performanslar sergileyen sanatçı, Fransa’nın önde gelen şefleriyle çalıştı, korolar da eşlikçilik yaptı. Philippe Hattat, beste yapmanın yanı sıra org, çembalo ve çello çalıyor.

Haberin Devamı

Kazandığı pek çok ödülle genç yetenekli bir sanatçı olarak ismini duyuran Trio’nun kemancısı François Pineau-Benois, başta UFAM Uluslararası Keman Yarışması birincilik ödülü olmak üzere birçok ödüle layık görüldü. Pineau-Benois, aynı zamanda çeşitli ülkelerde düzenlenen birçok keman masterclass’ına katıldı.

Festivalin kapanış konseri, 15 Ağustos’ta Gümüşlük Trio, Gülsin Onay, Piyano; Cihat Aşkın, Keman; Dorukhan Doruk, Çello ile müzikseverlere hitap edecek.