Kültür Sanat 2021’in parlayan yüzü: Sefo

2021’in parlayan yüzü: Sefo

02.01.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Koca bir seneyi devirirken akıllarda en çok kalan şarkılardan biri rapçi Seyfullah Sağır’ın namıdiğer Sefo’nun “Bilmem mi?” parçası oldu.

2021’in parlayan yüzü: Sefo

Melisa Vardal - Sene sonu listelerinde adını çokça duyduğumuz bu şarkı ile belki de çoğumuz Küçükçekmece’de bir ortaokulda teneffüs arasında okulun bahçesinde dans eden öğrencileri izlerken tanıştık. Sefo’nun “Bilmem mi?” parçasına hem eşlik edip hem de dans eden miniklerin videosu sosyal medyada sıkça paylaşılmış ve 4 milyonu aşkın izlenme elde etmişti. 23 yaşındaki genç müzisyen Twitter’dan Küçükçekmece Belediyesi’ne yaptığı çağrı ile okulda konser vermek istese de okul “eğitimi aksatacağı” gerekçesiyle konseri engellemişti. Yine de o neşe yaşadığımız bu zor günlerin etkisini bir nebze olsun azaltmıştı. Hepimizi sarmalayıp içimizi ısıtan bu parça aynı ay dijital müzik platformu fizy'de ayın en çok dinlenen parçası olarak karşımıza çıkmayı başardı. Daha sonra ardı ardına açıklanan yılın ‘en’lerinde de en üst sırada yer alan ritmi ve müziği ile kendini sevdiren “Bilmem mi?” Spotify’da 2021’in en çok dinlenen parçası, Apple Music'te yılın en popüler şarkısı, TikTok’un yıl sonu verilerine göre de Türkiye’deki kullanıcılar arasında paylaşılan en popüler şarkı oldu.

Haberin Devamı

Alaycı ama samimi

İster verilere bakalım ister halkın nabzını tutalım rapin son dönemde parlayan yıldızı oldu Sefo. Rap müziğinin özellikle son dönemde bu kadar gündemde olmasını kaliteli işlere ve rapçilerin tavrına bağlı olduğunu düşünen Sefo, Samsun’da lise okurken başladığı müziğini çevresinden hiçbir teşvik olmadan bugünlere getirmiş. Aynı zamanda sosyal medyayı da etkin kullanan genç şarkıcı kendine has tarzıyla Twitter’da 120 bini, Instagram’da ise 420 bini aşkın takipçiye sahip. Alaycı ama samimi üslubu sayesinde Twitter’dan yazdıklarıyla hayranlarını her daim çeperinde tutmayı başaran genç şarkıcı başarısının bir kısmını da bu samimiyetine borçlu aslında. Yakın zamanda yine attığı bir twit ile 7 Ocak’a yeni bir parça yayınlayacağının müjdesini paylaşan Sefo aynı gün içerisinde “7’ye yetişmez ya” diye yeni bir twit atsa da hayranları umutla bekliyor. Ne diyelim, umarız Sefo’dan bir yeni yıl hediyesi alırız 7’sinde.