Kültür Sanat Atatürk'ün 10.Yıl Nutku çizgi roman oldu

Atatürk'ün 10.Yıl Nutku çizgi roman oldu

24.10.2017 - 12:17 | Son Güncellenme:

Ünlü karikatürist ve çizer Nuri Kurtcebe, Kuvayı Milliye destanından sonra bu kez de Mustafa Kemal Atatürk'ün 10. Yıl Nutku'nu çizgileriyle ölümsüzleştiriyor. Kitap 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda kitabevi raflarındaki yerini alacak

Atatürkün 10.Yıl Nutku çizgi roman oldu

Türk halkının emperyalizme karşı büyük mücadeleler vererek, benzersiz fedakarlıklar göstererek kurduğu genç Cumhuriyet’in onuncu yıl kutlamalarında, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Ankara Hipodrom'da halka hitaben söylediği: “Yurttaşlarım! Az zamanda çok ve büyük işler yaptık. Bu işlerin en büyüğü, temeli Türk kahramanlığı ve yüksek Türk Kültürü olan Türkiye Cumhuriyeti'dir,” sözleriyle Türk insanının hafızasına kazınan 10. Yıl Nutku, içeriğinde defalarca vurgu yapılan bilim, sanat, çağdaş uygarlık ve dünya barışı kavramlarıyla, Cumhuriyet tarihinde tarihsel niteliğini ve güncelliğini hala korunmakta olan başlıca belgelerden.

Haberin Devamı

Cumhuriyet’e bağlı insanlara moral gençlere ilham

Çizer Nuri Kurtcebe'nin, üretim sürecinde verdiği röportajlarda sıkça vurguladığı üzere, Cumhuriyet'e ve demokratik değerlere yönelik saldırıların arttığı, Atatürk'ün unutturulmaya, devrimlerinin yok edilmeye çalışıldığı günümüz koşullarında, böylesine değerli bir söylevin büyük emeklerle çizgi roman olarak yayınlanması, Cumhuriyet'e yürekten bağlı insanlara moral, gençlerimize ise ilham verecektir.

Atatürkün 10.Yıl Nutku çizgi roman oldu

Arka Kapaktan:

Mustafa Kemal Atatürk’ün ifadesiyle, “geçmiş asırların gevşetici zihniyeti”nin etkisi altında perişanlaşmış, cepheden cepheye sürülmüş halkımızın büyük fedakarlıklarla kurduğu Cumhuriyet’in, aradan sadece on yıl geçmişken katettiği mesafenin ve yürümekte olduğu çağdaş uygarlık yolunun en özlü biçimde ifade edildiği 10. Yıl Nutku, kuşkusuz Cumhuriyet tarihinin en değerli belgelerinden birisidir.

Haberin Devamı

Atatürk’ün bu kısa söylevinde bile defalarca dile getirdiği; çağdaş uygarlığa, bilime ve güzel sanatlara bağlılık sözlerinin, Cumhuriyet’e, yaşamsal değerdeki laiklik ilkesine ve evrensel insanlık değerlerine her zamankinden daha fazla sahip çıkmamız gereken günümüz koşullarında, halkımıza bir kere daha doğru yolu göstereceğini, özellikle geleceğin güvencesi olan çocuklarımıza ve gençlerimize ilham vereceğini düşünüyoruz.

Yaşasın Cumhuriyet!

Atatürkün 10.Yıl Nutku çizgi roman oldu