Kültür Sanat Beykoz Kundura sanat programıyla sonbaharı karşılıyor

Beykoz Kundura sanat programıyla sonbaharı karşılıyor

31.08.2021 - 11:58 | Son Güncellenme:

Beykoz Kundura’nın programında bu hafta güncel sanattan performansa, filmden caz ve tarihe uzanan zengin bir program sanatseverleri bekliyor.

Beykoz Kundura sanat programıyla sonbaharı karşılıyor

‘Evde, bir aradayız’ konseri

Haberin Devamı

Kundura Sinema ve Sahne’nin beşincisini düzenlediği ve Joy FM’in radyo sponsorluğunda Beykoz Kundura’da gerçekleşen Bir Yaz Gecesi Festivali’nde Cuma akşamı “Black Swan / Siyah Kuğu”, 4 Eylül Cumartesi akşamı da “The Red Shoes / Kırmızı Pabuçlar” filmleri açık hava perdesinde olacak. 5 Eylül Pazar akşamı ise modern caz üçlüsü MadenÖktemErsönmez izleyenlere ‘evde, bir aradayız’ duygusu yaşatacak bir konsere imza atacaklar. Gitarda Sarp Maden, davulda Volkan Öktem ve basta Alp Ersönmez’in yer aldığı grup, caz’dan rock’a, drum’n bass’tan, punk, noise, elektronik ve ambient’a uzanan zengin bir programı kimi zaman kendi aralarında, kimi zaman da seyirciye sorarak doğaçlama çalacaklar.

 

Yapay zeka İpek ile Kadıköy’de bir gün

Haberin Devamı

Kundura Sahne’nin Avrupa sahnelerinin öncü sanat kolektifi Rimini Protokoll’ün ortaklığında ikincisini düzenlediği Remote İstanbul, gördüğü ilgiyle Eylül’de de devam ediyor. Perşembeden Pazar’a, dört gün boyunca Türkçe gerçekleşecek Remote İstanbul, katılımcıları Kadıköy Koşuyolu’ndaki Manolya Park’taki buluşma noktasından alarak İpek adlı bir yapay zekanın arkadaşlığı ve rehberliğinde İstanbul sokaklarında şaşırtıcı bir tura çıkarıyor. Seyirciyi oyuncuya, şehri de sahneye dönüştüren performans, yapay zeka eşliğinde davranışlarımızı gözlemlemeye teşvik ederken; sesleri, sokakları ve caddeleri ile İstanbul şehrini keşif için benzersiz bir deneyime davet ediyor.

 

Protocinema’nın 10. yıl kutlaması

İstanbul ve New York merkezli Protocinema, 10. yaşını kutladığı grup sergisi Bir Zamanlar Kavranamayan, 4 Eylül Cuma’dan itibaren ziyarete açılıyor. Beykoz Kundura’nın değerli işbirliği ile Yeni Kundura Binası’nda gerçekleşecek sergi, algı ve kavrayış ikilisini ve bunların zaman ve mekânla ilişkilerini çapraz sorgularken, algılanan zaman ve mekânı büken sanat eserleri aracılığıyla da idrak sürecinin kendisine ışık tutacak. Abbas Akhavan, Gülşah Mursaloğlu ve Hera Büyüktaşcıyan’ın sergiye özel hazırladıkları yeni heykel ve yerleştirmelerin sanatseverlerle ilk kez buluşacağı sergide, Amie Siegel, Banu Cennetoğlu, Ceal Floyer, Mario Garcia Torres, Zeyno Pekünlü’nün işleri de yer alacak. Amerikalı sanatçı Paul Pfeiffer’ın 11 Eylül’de Dünya Ticaret Merkezi yıkılmadan bir kaç ay önce İkiz Kuleler’e yerleştirilmiş ekranlarda sergilediği “Orfe’nin İnişi” adlı videosu da 20 yıl sonra restore edilerek sergiye özel yeniden gösterilecek. “Bir Zamanlar Kavranamayan” sergisi, Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri 15:00 - 20:00 saatleri arasında ücretsiz gezilebilecek.

Haberin Devamı

 

Hafıza’yı izlemeye devam

Kundura Hafıza’nın Haziran’da açılan sergisi Kundura’nın Hafızası: Bir Fabrikaya Sığan Dünya, Perşembe’den Pazar’a, haftanın dört günü tarih meraklılarını bekliyor. Osmanlı İmparatorluğu ve Cumhuriyet’i kapsayan zengin bir geçmişe sahip Sümerbank Deri ve Kundura Fabrikası’nın üretim tarihine başka bir perspektiften bakmaya davet eden sergi; fabrikadan kalan makineler, belgeler, eski çalışanlar ve ailelerinin bağışladığı nesnelerin yanı sıra, 2015’ten beri sürdürülen sözlü tarih görüşmelerini de bir araya getiriyor. Ziyaretçilerini Sümerbank ayakkabı kalıplarının üretildiği Marangozhane binasında karşılayan sergiyi, beykozkundura.com adresinden randevu alarak ücretsiz gezebilirsiniz. Kundura Hafıza’nın büyük ilgi gören çocuk atölyeleri Eylül ayında devam edecek, atölye günleri ise önümüzdeki günlerde duyurulacak.

Yazarlar