Kültür Sanat Haldun Taner Ödülü, Polat Özlüoğlu’na takdim edildi

Haldun Taner Ödülü, Polat Özlüoğlu’na takdim edildi

25.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Milliyet Gazetesi’nin bu yıl 34’üncüsünü düzenlediği Haldun Taner Öykü Ödülü’nü “Annem, Kovboylar ve Sarhoş Atlar” adlı kitabıyla kazanan Polat Özlüoğlu’na ödülü, düzenlenen özel bir törenle verildi.

Haldun Taner Ödülü, Polat Özlüoğlu’na takdim edildi

Ödül törenine Haldun Taner Öykü Ödülü jüri başkanı Doğan Hızlan, jüri üyeleri Mehmet Zaman Saçlıoğlu ve Metin Celâl’nin yanı sıra Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Özay Şendir, Milliyet Haber Araştırma Müdürü Pınar Aktaş, Milliyet Sanat Yayın Yönetmeni Filiz Aygündüz ve Milliyet Kültür Sanat Müdürü Efnan Atmaca katılım gösterdi.

Haberin Devamı

Doğan Hızlan, Demet Taner (Haldun Taner’in eşi), Nursel Duruel, Mehmet Zaman Saçlıoğlu, Prof. Dr. Handan İnci Elçi, Metin Celâl ve Filiz Aygündüz’ün yer aldığı jüri tarafından “Çocukluk yaralarını, yoksunluklarını, onlarla baş edebilme çabasını, bu yoksunluk ve çabaların ileriki yaşlara taşınan hüznünü aile odağında yoğunlaştırarak duygulu, akıcı bir dille yansıtması” sebebiyle ödüle layık görüldüğü açıklanan Polat Özlüoğlu ödülünü Hızlan’ın elinden aldı. Özlüoğlu “Çok mutlu oldum ve çok şaşırdım. Çok özel bir anı olarak kalacak benimle. Onurla taşıyacağım bu ödülü” ifadelerini kullandı. Özay Şendir ise “Geleneklerin gazetesi olarak sizin yolunuzu büyük bir keyif ve merakla izleyeceğiz” dedi.