Kültür Sanat Harvard’ın ödülü Richard Gere ve Halle Berry'ye

Harvard’ın ödülü Richard Gere ve Halle Berry'ye

06.02.2006 - 00:00 | Son Güncellenme:

Dünyanın en saygın üniversitelerinden biri olan Harvard Üniversitesi’nin, yıl boyunca sinema sanatına ve sektörüne en önemli katkıda bulunan isimlere verdiği ’Hasty Pudding Tiyatro Ödülü’ne, 2005 yılı için ünlü oyuncular Halle Berry ve Richard Gere layık görüldü. İki oyuncu ödülünü, üniversite bünyesinde düzenlenecek iki ayrı törende alacak.

Harvard’ın ödülü Richard Gere ve Halle Berryye

Nafiz ALBAYRAK DHA 

Massachusetts eyaletinin başkenti Boston ve Cambridge’de bulunan üniversitenin Hasty Pudding Tiyatrosu tarafından yılın kadını seçilen Oscar ödüllü Berry, 16 Şubat’ta düzenlenecek törende ödülünü aldıktan sonra, Harvard Square’de, üniversite öğrencilerinin de katılacağı bir yürüyüşe önderlik edecek. ’American Jigolo’ Richard Gere ise, ödülünü 24 Şubat’ta düzenlenecek bir törenle alacak.

Her yıl bir aktör ya da aktriste verilen ve puding kabı şeklindeki tasarımıyla da dikkat çeken ödülü geçen yıl Catherine Zeta-Jones ve Tim Robbins kazanmıştı. Harvard Üniversitesi’nin prestijli ödülünü kazanan ünlüler arasında Katharine Hepburn, Susan Sarandon, Julia Roberts, Anthony Hopkins, Robert De Niro ve Harrison Ford da bulunuyor.