Kültür SanatHeykellerin yeni durağı tarihi köşk

Heykellerin yeni durağı tarihi köşk

27.12.2021 - 07:01 | Son Güncellenme:

Türkiye'nin en köklü sanat dergisi Milliyet Sanat'ın genç sanatçıları desteklemek için düzenlediği “II. Heykelde Yeni Keşifler” sergisi Cemil Molla Köşkü’nün bahçesine taşındı.

Heykellerin yeni durağı tarihi köşk

Melisa Vardal - 49 yıllık kültür ve sanat dergisi Milliyet Sanat’ın genç sanatçıları ve heykel sanatını desteklemek için düzenlediği ve bu sene Mesa Holding sponsorluğunda gerçekleştirdiği “II. Heykelde Yeni Keşifler” sergisi Kuzguncuk sırtlarında yer alan 19. yüzyıl Osmanlı mimarisinin önemli yapılarından biri olan Cemil Molla Köşkü’ne taşındı. Yapılan yarışma sonucunda seçici kurul tarafından belirlenen 10 genç sanatçının eseri daha önce Kemer Country Club’da sergilenirken cumar-tesi günü köşkün bahçesindeki yerini aldı.

Haberin Devamı

Desteğe devam

Aynı zamanda Mesa Holding’in genel merkezinin de bulunduğu tarihi köşkte eserlerin sergilenmesine dair Mesa Holding’in Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mert Boysanoğlu heyecan duyduklarını söyledi.  1886’da Cemil Molla Efendi tarafından İtalyan Ermeni asıllı mimar Sinyor Alberti’ye yaptırılan köşkün tarihi öneminden bahsederek sözlerine devam eden Boysanoğlu yapımından sonra “İstanbul’un gayri resmi sanat merkezi” olarak kullanılan köşkün şimdi de genç sanatçıları destekleyen bir işin parçası olarak kullanılmasının anlamlı olduğunu vurguladı. Genç sanatçıları desteklemeye devam edeceklerini söyleyen Boysanoğlu ileride buraya dair daha büyük projelerinin olduğunu ve köşkün kısıtlı da olsa ziyarete açılabilmesinin gündemlerinde olduğunun müjdesini verdi.

Haberin Devamı

MESA’nın katkılarıyla gerçekleştirilen yarışmada kazanan 10 genç sanatçıların arasından Özgür Ballı "Grotesk Palyaço", Sesil Beatris Kalaycıyan “Güzel avrat otu ile otoportre” Funda Çetgin de "Hep Birlikte" adlı eserleriyle 10 bin TL üretim desteğini almaya hak kazanırken Burak Ayazoğlu ise “İsimsiz” adlı eseriyle birinciliği elde ederek “yurt dışı eğitim ödülü”nün sahibi olmuştu. Sergide yer alan genç sanatçılar ise eserlerinin tarihi köşkte sergileniyor olmasından mutluluk duyduğunu belirtirken “Davet” adlı eserin sahibi Güngör Yüksel eserini yaratmadan önce pek çok tarihi mekân gezdiğini ve bundan yararlanarak eserini yarattığını bu yüzden de eserinin şu an Cemil Molla Köşkü’nde sergileniyor olmasını değerli bulduğunu söyledi.