Kültür Sanat Kütüphanenizde yeni kitaplara yer açın

Kütüphanenizde yeni kitaplara yer açın

31.12.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Yayıncılık açısından oldukça zor bir yılı geride bırakan yayınevlerini yeni kitaplarını okurla buluşturma heyecanı sardı. Yaşamın paslarını kültür ve sanatla gidermeye çalışan kitapseverleri kurmaca, çeviri, araştırma-inceleme türlerinde sürpriz kitaplar bekliyor…

Kütüphanenizde yeni kitaplara yer açın

Ümran Avcı - Kütüphanenize bakıp “Bu kitapların hepsini okudun mu?” diye soranlara, “Henüz okuyamasam da okuyacağım günün heyecanını yaşıyorum. Her birinin varlığı bana mutluluk veriyor” diyenlerdenseniz hazır olun! Yeni yılda kendinizi okuma şöleninde bulacaksınız. Yayınevlerinin editör, çevirmen ve tasarımcıları bu yıl elinize alacağınız kitaplar için hummalı bir şekilde çalışıyor. Peki, okuru hangi kitaplar bekliyor? Sizler için derledik…

Haberin Devamı

Mehmet Eroğlu müjdesi

İletişim Yayınları’ndan çıkacak olan Wilhelm Schmid’in yeni kitabı “Salınmak - Hayattan Sevinç Duyma Sanatı” yine Tanıl Bora çevirisiyle okurla buluşacak. Mehmet Eroğlu’nun yeni romanı, serinin dördüncü kitabı “Sakin Adamın On Günü”, sevenlerine yeni yıl hediyesi niteliğinde. “Telaş Bandosu” ile 2023 Yunus Nadi Öykü Ödülü’nün kazananlarından biri olan Semih Öztürk’ün yeni öykü kitabı da raflarda yerini alacak. Nabokov’un “Arlekenlere Bak!” adlı romanı ile Halit Ziya’nın “Nesl-i Ahir”i okurla bu yıl buluşacak.

Murakami’nin ‘duvarları’

Haruki Murakami’nin “Şehir ve Belirsiz Duvarları” kitabı Doğan Kitap etiketi ile raflarda yerini alacak. Yine aynı yayınevi Margaret Atwood, William Styron, Alice Walker, Mieko Kawakami’nin kitaplarını yayımlayacak. Polisiye sevenler için de Jean-Christophe Grange’den “Kızıl Karma”, Jo Nesbo, Lars Kepler “Lazarus” ve Tess Gerritsen’den “Spy Coast” geliyor. DK’nin yeni polisiye yazarı Ragnar Jonasson’un bir kitabı bu yıl içinde yayımlanacak. Barış Muslu, Nil Karaibrahimgil, Uğur Batı’nın yeni kitapları bu yıl okurla buluşacak. Nedim Gürsel’in “Yıkım Günleri”, Selçuk Orhan’ın “100 Soruda Oğuz Atay”ı yılın ilk aylarında yayımlanacak. 

Haberin Devamı

Komiser Nevzat aramızda

YKY etiketi ile yayımlanacak kitaplardan öne çıkanlar ise şöyle; Andre Gide “Günlükler 2”, Witold Gombrowicz “Felsefe Dersleri”, Amin Maalouf “Labirent”, Ömer F. Oyal “Doğum Günüme Çağırmak İstediğim Tek Kişi”, Roy Jacobsen “Grender”, Makbule Aras Eyvazi “Ustam Diyorum Öldü”, Maksim Osipov “Taş, Kâğıt, Makas”, Eylem Ata Güleç “Kazı Alanı”, Kerem Işık “Sınır”... Ayrıca William Faulkner, Alberto Manguel, Javier Marias, Erlend Loe, Dag Solstad, Richard Yates gibi önemli yazarların kitapları da 2024’te raflarda olacak. Ayrıca 2024’te Ahmet Ümit’ten bir komiser Nevzat hikâyesi daha geliyor.

Selim İleri sürprizi

Selim İleri’nin “Bir vasiyet roman olarak yayınevine bıraktım. Ölümümden sonra yayımlanmasını istiyorum” dediği “Yalnız Evler Soğuk Olur” isimli içsel romanı sürpriz bir şekilde yayımlanıyor.  Everest yerli edebiyatta Erhan Bener “Toplu Öyküler”, Melih Cevdet Anday “Müstear Zamanlar II” (“Müstear Zamanlar I”, 2023’te yayımlanmıştı), Abdülhak Şinasi Hisar “Edebiyat ve Roman Yazıları”, Nahid Sırrı Örik “Gezi Yazıları” eserlerini yayımlayacak. İnci Aral ayrıca tüm eserleriyle bu yıl Everest etiketiyle çıkacak. Yayınevi Şeyhmus Diken’in daha önce yayımlanan kitaplarını okurla buluşturmaya devam edecek. Ömer Erdem’in “Günler Çözüldükçe: Sezai Karakoç’a Doğru” kitabı ile 2023 İlk Roman Yarışması kazanan Gülhan Davarcı’nın “Sisler Dağıldığında” isimli kitabını yayımlayacak. Ichard Zenith - Pessoa “Pessoa: A Biography” çalışması, yayınevinin en fazla önemsediği kitap olarak biyografi dizisinden büyük boy olarak çıkacak. Everest’in gözdesi bir başka kitap da Fransızcadan çevrilen Albert Cohen imzalı “Solal”.

Haberin Devamı

Oya Baydar’la hatırlamak

Can Yayınları, 2024’e Tomris Uyar’ın yeni eserleriyle hızlı bir başlangıç yapıyor. Yeni yılda raflardaki yerini alacak kitaplar arasında Annie Ernaux’nun “Genç Adam”, “Ayfer Tunç’un “Memleket Hikâyeleri”, Knut Hamsun’un “Benoi”, Gabriel García Márquez’in “Ağustos’ta Görüşürüz”, Susan Sontag’ın “Ölüm Tüneli”, Jane Austen’ın “Watson’lar” ve Oya Baydar’ın “Hatırlamanın ve Unutuşun Kitabı” adlı eserleri, edebiyatın farklı renklerini okurlara sunacak.