Kültür Sanat ‘Olağanüstü çalışma çok heyecanlıyız’

‘Olağanüstü çalışma çok heyecanlıyız’

17.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Temeli 2019’da atılan Atatürk Kültür Merkezi’nde sona yaklaşılıyor. Dış cephe camları takılan, ince işçiliği süren AKM inşaatını gezen ünlü balet Tan Sağtürk, “Heyecanla dolaştım” dedi

‘Olağanüstü çalışma çok heyecanlıyız’

Taksim’de yapımı devam eden Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) sona yaklaşılıyor. AKM inşaatını gezen ünlü balet Tan Sağtürk, “Yapılan çalışma olağanüstü. Taksim Meydanı da güzelleştirilirse o zaman hepsinin birlikte çok değerli bir alan olacağını öngörüyorum. Çok heyecanlıyız” dedi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 10 Şubat 2019’da temeli atılan Atatürk Kültür Merkezi’nin (AKM) yapımı tüm hızıyla sürüyor. Taksim Meydanı’ndan gözüken dış cephe yapımı büyük oranda tamamlanan AKM’nin iç mekanlarında da asma tavan ve cam bölme çalışmaları sürüyor.

Dış cephe camları takılmaya başlanan AKM’yi geçtiğimiz günlerde ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy inşaatın yüzde 86’sının tamamlandığı bilgisini vermişti. Yeni AKM inşaatı, 4 gün önce de bir misafir ağırladı. Devlet Opera ve Balesi sanatçısı ünlü balet Tan Sağtürk kapanmadan önce sahne aldığı AKM’yi gezdi. Sağtürk, izlenimlerini Milliyet’le paylaştı.

“AKM hepimiz için çok önemli bir alan” diyen Sağtürk şunları söyledi: “Hem ülkemizin kültür sanat alanı açısından hem de Devlet Opera ve Balesi için önemli bir yer. Bana çok mutluluk veriyor. İçeriyi çok heyecanla gezdim. AKM kapanmadan önce bir çok sanatçı dostum gibi ben de sahne almıştım. Yapılan çalışma olağanüstü bir çalışma. İyice bitirildikten sonra detaylarını görmeye başlayacağız. Şu an da sahne yapılıyordu. Ben oranın Türkiye’deki ve İstanbul’daki sahne sanatları adına çok değerli olduğunu düşünüyorum.”

Haberin Devamı

‘Olağanüstü çalışma çok heyecanlıyız’

‘Mutluluk veriyor’

“Milli Kültür Şurası’nda bulundum. Şurada hep bu konuları konuştuk. Şurada çalışmalar yaptık. Dolayısıyla hep onun bir parçasıydım. Taksim Meydanı da güzelleştirilirse o zaman hepsinin birlikte çok değerli bir alan olacağını öngörüyorum. Hepimiz çok heyecanlıyız.

Ülkemizin en önemli sahnelerinden bir tanesi yapılıyor. Bu sahne hepimize heyecan ve mutluluk veriyor. Çünkü bu sahneler oldukça her ülke kendi sanatçısını oluşturacaktır. Devlet Opera ve Bale sanatçısı olduğumuz için izin alarak baretlerle çalışacağımız alanı gezmiş olduk.”