Kültür Sanat Parallel Universe sergisi DasDas’ta kapılarını açıyor

Parallel Universe sergisi DasDas’ta kapılarını açıyor

08.06.2021 - 12:46 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin en yüksek hacimli kripto para işlem platformu Paribu, kültür sanat alanında yürüttüğü faaliyetlerine bir yenisini daha ekliyor. Anadolu Yakası’nda kültür sanat ve eğlencenin merkezi olan DasDas, Paribu ana sponsorluğunda, dünyaca ünlü eserleriyle bilinen Ouchhh Studio’nun Parallel Universe sergisini sanatseverlerle buluşturuyor.

Parallel Universe sergisi DasDas’ta kapılarını açıyor

Ouchhh Studio’nun Zenger küratörlüğünde hazırlanan Parallel Universe sergisi, Paribu’nun ana sponsorluğuyla 11 Haziran’da DasDas’ta açılıyor.

Haberin Devamı

Paribu’nun desteğiyle hayata geçirilen sergide ödüllü Ouchhh Studio’nun yapay zekâ ve sanatı birleştiren eserleri sanatseverlerle buluşacak.

DasDas’ın şimdiye kadar gerçekleştirdiği etkinlikler arasında bir ilk olan sergi, Ouchhh Studio’nun dünyanın en ünlü müzelerinde sergilediği eserlerden ve DasDas’a özel ürettiği yapay zekâ/veri eserlerinden oluşacak. Ouchhh, Zenger ve DasDas iş birliğiyle, Paribu ana sponsorluğunda hayata geçen Parallel Universe sergisi; “Yapay Zekâ Van Gogh Veri Boyama Deneyimi”, “Şiirsel Yapay Zekâ”, “Göbeklitepe Mimari Veri” ve “Osman Hamdi Bey Eserleri”nden oluşuyor.  

 

11-12 Haziran’da rezervasyonla ücretsiz ziyaret

“Yapay Zekâ Van Gogh Veri Boyama Deneyimi”nde dünyanın en ünlü ressamlarından Van Gogh’un renkleri ve şekilleriyle hafızalara kazınan eserleri, yapay zekâ ile DasDas’ta hayat bulurken ziyaretçiler, usta ressamın eserlerinin içerisinde dolaşarak unutulmaz bir deneyim yaşayacak. “Şiirsel Yapay Zekâ Sergisi” ise ziyaretçilere bilim insanlarının makine öğrenimi ve yapay zekâ algoritmaları kullanarak ışık, fizik, uzay ve zaman hakkında yarattıkları bilincin şiirsel kırılımını deneyimleme fırsatı sunacak.

Haberin Devamı

Dünyanın en eski verileriyle oluşturulan ve birçok açıdan keşfedilmeye açık Göbeklitepe mimarisini yapay zekâ ve sanat anlayışıyla buluşturan “Göbekli Tepe Veri Sergisi”nde tarih öncesi insanların dini inancını yansıtan figürleri ziyaretçilere yeni bir bakış açısıyla sunulacak. “Osman Hamdi Bey Eserleri”nde ise Osmanlı’nın en önemli ressamlarından Osman Hamdi Bey’in eserleri günümüz teknolojisiyle bir araya getirilecek.

DasDas’ın Ataşehir Metropol İstanbul’daki sahnesinde yer alacak sergiyi Paribu kullanıcıları yüzde 10 indirimle ziyaret edebilecek. Sergi 11-12 Haziran’da ise tüm ziyaretçiler tarafından rezervasyonla ücretsiz gezilebilecek.