Kültür Sanat Şimdiki zamanın hikayesi

Şimdiki zamanın hikayesi

09.10.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

.

Şimdiki zamanın hikayesi

BÜNYAMİN AYGÜN

Haberin Devamı

Sınır kartalı - ALİ İHSAN ÖZTÜRK

Gece gündüz her an sınır nöbetinde olan vatan bekçileri sayesinde yatağımızda huzurla uyuyup huzurla uyanıyoruz. Vatan toprakları içinde özgürce hareket etmemizi borçlu olduğumuz, bizler için gözlerini kırpmadan canlarını feda edenleri kelimelerle anlatmak mümkün değil. Asil ve heybetli duruşuyla bir kartalı andıran Van’ın İran sınırındaki askerin fotoğrafını Ali İhsan Öztürk çekti.

Şimdiki zamanın hikayesi

Haylaz bakış - OĞUZ YETER

Sevimlilikleriyle hayatımıza renk katan kediler tatlı oldukları kadar yaramazlar da. Kabarık yumuşak tüyleri, bal rengi gözleriyle bir yağlı boya tablosundan çıkmış gibi duran Herkül’ün yüzünden haylazlık akıyor.

Şimdiki zamanın hikayesi

Öze dönüş - HAKAN AKGÜN

Etnospor Festivali kapsamında Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen etkinlikler; çekişmeli mücadeleler ve renkli gösterilere sahne oldu. Eski Türk geleneklerinin ve oyunlarının da yer aldığı etkinlikte cirit sporcuları mücadeleleriyle izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı.

Haberin Devamı

Şimdiki zamanın hikayesi

Ormanın Yüzüğü - ENDER YÜKSEKER

Yeşilin ve mavinin binlerce tonunu barındıran doğa her köşede ender bir güzelliğini gizliyor. Artvin’de halk arasında “Ormanın Yüzüğü” olarak bilinen Deliklikaya Şelalesi de bu gizemli güzelliklerden biri… Yeşilliklerin arasına gizlenmiş buz gibi suyu ve manzarasıyla büyüleyen şelaleyi görenler hayran kalıyor.

Şimdiki zamanın hikayesi

Özgürlük için… - OZAN GÜZELCE

İran’da Mahsa Amini’nin ölümü sonrası başlayan gösteriler devam ederken dünyanın dört bir yanından tepkiler geliyor. İstanbul’da İran Konsolosluğu önünde düzenlenen protestolarda saçlarını kesen kadınların istediği tek şey özgürlük. Fotoğrafta, İran’daki kadınlara özgürlük verilmesi için gökyüzüne uzatılan kesik saçları görüyoruz.

Şimdiki zamanın hikayesi