Oynatma Listesi
HABERLER

100. yıl gururu! Tarihi tören başladı: 100 savaş gemisi ve SoloTürk sahnede

Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü dolayısıyla Türk donanması, tarihinin en büyük resmi geçidi için hazırlıklarını tamamladı. 100 savaş gemisi Boğaz'a doğru harekete geçti. Solo Türk'ün uçakları İstanbul semalarında gösteri yapıyor.

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıl kutlamaları kapsamında İstanbul Boğazı'nda tören başladı. 100 savaş gemisi harekete geçerken, SoloTürk'ün uçakları İstanbul semalarında gösteri yapıyor. Nefes kesen o anlar saniye saniye görüntülendi.

Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü dolayısıyla 100 savaş gemisinin yanı sıra uçak ve helikopterlerle İstanbul Boğazı'nda gerçekleştirilecek resmi geçit öncesinde, Sarayburnu'nda demirli olan Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) en büyük savaş gemisi milli üretim TCG Anadolu'da basın brifingi düzenlendi. Brifing, bu yıl gerçekleştirilen Yüksek Askeri Şura kararları kapsamında amiralliğe terfi eden, TSK'nın ilk kadın amirali Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Savunma Planlama ve Proje Yönetim Başkanı Tuğamiral Gökçen Fırat tarafından verildi.

Fırat, Türk donanma tarihinin en büyük resmi geçidinin Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu tarafından komuta edileceğini söyleyen Fırat, gemilerin, töreni izleyecek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a denizciliğe özgü "çimariva" selamında bulunacağını belirtti.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER