Oynatma Listesi
HABERLER

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: “Sağlıklı, iyi niyetli cümleler değil.”

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MYK gündemine ilişkin açıklamalarda bulundu. EYT ve erken seçim tarihiyle açıklama yapan Ömer Çelik, Deva Partisi lideri Ali Babacan'ın İHA sözlerine tepki gösterdi.

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MYK gündemine ilişkin basın toplantısı düzenlendi.

İşte Ömer Çelik'in açıklamalarından satır başları: İsveç'teki savcı bunların cezalandırılmayacağını, yaptıklarının hakaret davası olabileceğini, bir inceleme yaptıklarını, inceleme neticesinde bunların cezalandırılmayacağını söylemiş. Demek ki İsveç'te isteyen terörist isteyeni yapabilir, devlet başkanlarını ölümle tehdit edebilir, İsveç terör merkezi olarak kendisini konumlandırabilir.

BAMBAŞKA BİR TABLO ORTAYA ÇIKIYOR

Eylem yapabilenler karşısında yargınızın 'bunda cezalandırılacak durum yok' demesi bambaşka bir tablo ortaya çıkartıyor. Siyasi otorite ile yargının arasında tamamen birbirine zıt ve İsveç'in milli çıkarlarına aykırı durum var.

BÖYLE BİR ŞEY KABUL EDİLEBİLİR Mİ?

Terörle mücadele konusunda yasaları ciddi bir şekilde revize edeceklerini söylemişlerdi bize. Burada açık ve net şekilde söylemek lazım; İsveç'te, başkentte terör gruplarının birer hafta arayla 10-15 eylem yaptığını düşünün. Burada bir AB üyesi ülkenin devlet başkanının sahte maketini yaparak, onun asıldığı bir gösteriyi yaptığını düşünün, bizim cumhurbaşkanımızla ilgili yaptıkları gibi.  Bu hafta Almanya'yla ilgili, haftaya Hollanda'yla ilgili... Böyle bir şey kabul edilebilir mi? İsveç'in buna dönük tepkisi ne olur? Tablo açıktır, çifte standart açıktır.

 

BABACAN'IN İHA AÇIKLAMASI

Tabii bu İHA'ların SİHA'ların Baykar'ın dünyada yaptıklarıyla birlikte savunma sisteminde ne kadar oyun değiştirici yüksek teknolojiye ve yeni bir duruma imza attıklarını gösteriyor. Oyun değiştirici birçok denklemi yeniden kuran performans ortaya çıkardı. Biz bu çabalarla gurur duyuyoruz. Şimdi Özdemir Bayraktar'ın bu şirketi ilk kurduğu günlerden bugüne kadar en son KIZILELMA örneğinde oldu ülkemiz savunmasının lehine kazanımların ortaya çıktığını gösterdi. Tekelcilik söz konusu değil. Herkes için geçerli olan birçok kalemden faydalanmamışlar. Selçuk Bey'in cumhurbaşkanımızla akrabalığının gündeme getirilmesi ahlak dışı bir durum. İfade ettiğimiz gibi bir tekelcilik yok. Faydalanması gereken 10 kalem varsa çoğundan faydalanmamış. Bunu niye söylersiniz? Bu iyi niyetli bir cümle değil. Bu Türkiye'nin milli kazanımıdır ve bütün dünya tarafından takdir edilmektedir. Barışı koruma vizyonu açısından ele alınmaktadır. Türkiye'nin bu kazanımları, barışı koruma misyonu çerçevesinde korumasından dolayı Türkiye teşekkür aldı. Biz bir kere daha ülkemize bu kabiliyetleri kazandıranlara teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bunun yakınlıkla, uzaklıkla alakası yok. Bu AK Parti'nin değil Türkiye'nin kazanımı. Kendisiyle aynı sektörde çalışanların kullandığı imkanlardan yararlanmıyor. Bütün bu sözlerin karşısında dururuz. KIZILELMA'da diğerlerinde de çok daha büyük başarılara imza atılacak. Hiçbir şekilde buna geçit vermeyiz. 

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER