Oynatma Listesi
HABERLER

AK Parti'den 'tüzük değişikliği' açıklaması! 'Hazırlık var'

AK Parti Çarşamba günü 7. Olağan Kongresi'ni gerçekleştirecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan kongrede 2023 için manifesto ve yol haritası açıklayacak. Gelen son dakika haberine göre; AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, CNN TÜRK Diplomasi Muhabiri Sena Alkan'a önemli açıklamalarda bulundu.

İşte AK Partili Kandemir'in CNN TÜRK'te yaptığı o açıklamalar

2023 manifestosunda neler var?

Bu bizim için başlangıç kongresi esasında. Beldelerden başlayan bir sürecin ilçelerde, illerde yaptığımız kongrelerin finali. Bir yönüyle de 2023'üğn işaret fişeğini artık göstereceğimiz, toplumumuza anlatacağımız, vizyonumuzu, beklentimizi, nasıl bir Türkiye hayal ettiğimizi aktaracağımız, anlatacağımız bir başlangıç kongresi. 2023'ün bir adımı, bir startı olacak bizim için.

Çok güzel bir kongre süreci yaşadık. Ciddi bir yenilenme oldu ekibimizde. Çok güzel takviyeler oldu illerde, ilçelerde. Çok heyecanlı ve dinamik bir ekip çıktı ortaya. Kadın sayısında çok ciddi bir artış oldu. Genç arkadaşlarımızda ciddi bir artış oldu. Bir de tabi 18 senelik bir birikimimiz var. 20 senelik parti birikimimiz var. Nitelikli yetişmiş arkadaşlarımız vardı. Onların da işin içerisinde olduğu böyle muhteşem bir tablo çıktı. Şimdi büyük kongremizde bunun taçlanacağını düşünüyoruz.

 Tabi Cumhurbaşkanımız kendileri de ifade ettiler. Bir manifesto niteliğinde önemli bir konuşma yapacak. Bugüne kadar Türkiye'yi nereden aldık, nereye getirdik. Bundan sonra nasıl bir Türkiye hayal ediyoruz, 2023'te toplumun önüne ne koyacağız, dünyayı nasıl okuyoruz... Bunları aktaracak.

Malum pandemi sonrası dünya bir çalkantı yaşadı ve yeni bir döneme kapı araladık. Yani dünyada dev ülkelerin aslında pek büyük olmadıklarını gördük. O dev isimlerin altında bu pandemi sürecinde o imtihanda sınıfta kaldıklarını gördük. Bu büyük büyük Avrupa ülkelerinde hastanelerde sedyelerin üzerinde insanlar öldüler. Oysa Türkiye'de AK Parti döneminde yatırımların, vizyonun, Cumhurbaşkanımızın liderliğinin, cesaretinin bizi nereye taşımış olduğunu görmüş olduk.

Esasen hadiseler şöyle cereyan ediyor, dünyada da durum böyle hayatta da böyle, hepimizin hikayesinde de böyle... Zorluklar esnasında sınanıyorsunuz. O zorluklarda o güne kadar biriktirdiklerinizin ne kadar değerli olduğunun farkına varıyorsunuz. Türkiye çok zor dönemler atlattı. Yani 15 Temmuz'dan itibaren her sınamasında bizim 18-19 senelik hikayemiz aslında çok zorlu bir hikaye. Ama Türkiye bu zorlu hikayede hep her zorluktan güçlenerek çıkmış bir ülke. Ve o biriktirdiklerinin ne kadar değerli olduğunun biz bu dönemde bir kere daha çok daha iyi gördük.

 Tüm dünya çalkalanırken, bütün dünyada yatırımlar durmuşken, insanlar büyük endişeyle "yarın ne olacak, başıma ne gelecek?" bunu takip ederken biz büyük bir güvenle "İyi ki Tayyip Erdoğan var. İyi ki AK Parti var. İyi ki bugüne kadar yapılanlar yapılmış." dedik. Şimdi biz şuna inanıyoruz... Yarına dair yapacak çok işimiz var, söyleyecek çok sözümüz var. Fakat test edilmiş bir siyaset hareketi olarak onun için güvenle "Türkiye'de istikrar" diyoruz. Test edilmiş, başarmış bir siyasi hareket. Başarılı olmuş bir siyasi liderin arkasında 2023'te başaracaklarımızı anlatacağız. Bu 100 yılda nasıl bir Türkiye hayal ediyoruz bunu anlatacağız. Bu açıdan çok önemli bir konuşmaya inşallah hep beraber şahitlik edeceğiz.

 

 

Tüzük değişikliği nasıl olacak?

 Genel Başkan vekilliği devam edecektir diye düşünüyoruz. MKYK'da rakamda ve sayıda bir genişleme olacak gibi duruyor. Bunu yine Cumhurbaşkanımız uygun görürlerse MKYK'nın ve delegelerimizin oylarına sunacağız. Yani tüzük değişikliği tekliflerimiz delegelerimize olacak. Tabi 20 senelik bir siyasi parti AK Parti. Burada bir takım iyileştirmeler bir takım değiştirmeler yapacağız.

Esasında biz her kongremizde tüzükle ilgili tüzük tarih komisyonumuz çalışır ve delegelerimize önerilerle gelir. Bu defa da delegelerimize önerilerle gelmeyi planlıyoruz.

Teşkilatlardaki değişim MYK ve MKYK'ya nasıl yansır?

Biz bunu il ve ilçelerde yaşadık. Müthiş bir talep oldu. Yani bazı büyükşehirlerimizde inanın bizim 50 asıl 25 yedek yönetim kurulumuz var illerimizde. Yani genel başvurulara baktığımızda en az 20 tane muhteşem yönetim oluşturabilecek insan kaynağının bize başvurmuş olduğunu gördük. Bir defa bundan mutluluk duyuyoruz. AK Parti Türkiye'nin partisi. Bu iştiyak, bu şevk, bu "ben de bu hikayede yer almak istiyorum" heyecanını çok değerli buluyoruz, çok kıymetli buluyoruz.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER