Oynatma Listesi
HABERLER

Bakan Kasapoğlu: İzmir’de genç bir ruhla giriyoruz

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, AK Parti Aday Tanıtım Toplantısı CNN TÜRK Özel Yayını'nda açıklamalarda bulundu.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "İzmir Milli Mücadelenin sembolü ,üretim sembolü, sporun şehri. Bundan sonraki süreçte çıtayı daha yukarılara taşıyacağız.

Deprem felaketi sonrası yaşıyoruz. Sadece öğrencilerimizin değil, gerektiğinde bu ülkenin tüm evlatlarına ev sahibi yapmaktır. Pandemide 200 bine yakın vatandaşımızı yurtlarda, izolasyonun zorlu süreçlerinde ağırladık.

Depremin hemen akabinde ilk andan itibaren tamamen yıkılan bir yurdumuz yok. Orta hasarlı birkaç yurdun haricinde tüm yurtlarımız sağlam. Bu bir güvendir. Bu yıl yüzde 100 yerleştirmenin öncesinde rekor bir başvuru karşıladı bizi.

Depremin hemen sonrasında 11 il, gerekse 70 ildeki yurtlarımızı depremzedelere açtık. Onları bu anlamda hala misafir ediyoruz. Kapasite 850 bin. YÖK 3 Nisan’da hibrit kararı aldı. Online eğitim haricinde yüz yüze eğitim yapan öğrencilere buyurun gelin. Yurtlarınız sizi emrinizdedir. Öğrencilerin yurtlara akışı da hızlı bir şekilde devam ediyor.

GENÇLERE BEYANNAMEDE NE VAAT EDİYORSUNUZ?

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nı kuran AK Partidir. Gençlerle omuz omuza yürüyerek bu günlere geldik. En genç adaylar bizde.

İzmir’de genç bir ruhla giriyoruz. Bu ülkenin 85 milyon evladına nasıl eser siyasetinde adaleti sağlama amacıyla fırsat eşitliğini sağlama amacıyla çalıştıysan bundan sonra her alanda eşitliği, erişimi, fırsat eşitliği gayretini göstereceğiz.

Üniversiteler, teknolojiye erişim, spora erişim bunların her birini biz aynı çerçeve altında değerlendiriyoruz. Her bir fırsatı ülkenin evlatlarının kullanması adına onlar için var kılmak boynumuzun borcu.

Listelerde gençlerin istismarı yok bizzat gençlerin adı var. Katılımcı ruhu güçlendirmek esas amacımız. Bakanlık olarak katılımcılık bizim en önemli alanlarımızdan biri.

2023 vizyonumuzda, seçim beyannamemizde Türkiye vizyonunda gençlik var, daha aydınlık genç Türkiye var."

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER