Oynatma Listesi
HABERLER

Bakan Kurum: “Çamlıdere’de yaklaşık 100 milyon liralık 5 projemizi tamamladık”

Bakan Murat Kurum, Ankara’nın Çamlıdere ilçesinde İller Bankası desteğiyle yaptırılan Çamlıdere Semerkand Termal Otel ve Kaplıca Tesisleri ile TOKİ tarafından yaptırılan 55 konutun açılış törenine katıldı. Bakan Kurum, “Aziz milletimizin takdiriyle 2023 ve 2024 seçimlerinde büyük zaferler kazanacak, geleceğe yürüyüşümüzü çok daha güçlü, çok daha kararlı bir şekilde sürdüreceğiz” dedi.

Programa Bakan Kurum’un yanı sıra Çamlıdere Belediye Başkanı Hazım Can Ercan, AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, İlbank Genel Müdürü Yusuf Büyük, Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve çok sayıda vatandaş katıldı. Bakan Kurum, Çamlıdere'de hummalı bir çalışma yürüttüklerini ifade ederek, "Bugün Körler Mahallemizde yer alan 10 bin metrekarelik rezerv yapı alanında kentsel dönüşüm çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bugüne kadar yaklaşık 4 bin hak sahibi ailemizin, çiftçimizin Çamlıdere’de mülkiyet sorunu olan tek bir kardeşimizi bırakmadık. Yıllara sari mülkiyet sorunlarını bir bir çözdük, hemşehrilerimizi tapularına kavuşturduk. Yine bugüne kadar İller Bankamız eliyle Çamlıdere'mizde yaklaşık 100 milyon liralık 5 projemizi tamamladık" dedi. 

"SAĞLIK VE TERMAL TURİZMİN MERKEZİ OLACAK"

Bakan Kurum, 7 bin 600 metrekarelik alanda İller Bankası desteğiyle inşa ettikleri termal tesisi hizmete aldıklarını vurgulayarak, "31 milyon liralık yatırımla hayata geçirdiğimiz bu tesisimizde; hamam, sauna, spor salonu, yüzme ve termal havuzlar yer alıyor. İçerisinde 76 araçlık açık otoparkımızın da bulunduğu ve binlerce vatandaşımızın uğrak yeri olan termal tesisimiz inşallah ilçemizde ekonomiyi ve istihdamı canlandıracak, ilçemizi daha da geliştirecek. Aynı anda binlerce vatandaşımıza hizmet verecek tesisimiz hakikaten Çamlıdere’mizin markası olacak. Ankaralı kardeşlerimiz için, Ankara’ya gelecek misafirlerimiz için bir şifa kaynağı olacak. Allah’ın izniyle Çamlıdere’miz, sağlık ve termal turizminin merkezi olacak" dedi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER