Oynatma Listesi
HABERLER

Bakan Özer: "Okullarımız ilk açılan ve son kapatılan yerler olmalıdır"

Bilim Kurulu bir kez daha koronavirüs ile mücadeledeki son dakika gelişmelerini ve yüz yüze eğitimdeki detayları görüşmek üzere toplandı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer: "(Kovid-19 tedbirleri) Okullarımız ilk açılan ve son kapatılan yerler olmalıdır".

Özer, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında yapılan ve YÖK Başkanı Erol Özvar'ın katılımıyla düzenlenen Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, okulların haftada 5 gün yüz yüze eğitime açılmasında rehberlik eden, yardımcı olan ve koordinasyon sağlayan Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu üyelerine şükranlarını sunduğunu belirtti.

Kovid-19'un dünyayı etkisi altına aldığı andan bu yana sosyal hayattan eğitime kadar tüm alanları olumsuz etkilediğini ve mecburi bir değişime zorladığını söyleyen Özer, öğrencilerin, öğretmenlerin ve eğitim çalışanlarının salgından en az düzeyde etkilenmeleri için Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu ile eşgüdümlü çalıştıklarını ve sağlığı önceleyerek kararlar aldıklarını kaydetti.

Özer, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve UNICEF gibi uluslararası kuruluşların eğitimin kesintisiz olarak yüz yüze devam etmesinin hayati önem taşıdığını ifade ettiğini hatırlatarak uzaktan eğitimin ne kadar başarılı olursa olsun asla yüz yüze eğitimin yerine geçemeyeceğini, yerine ikame edilemeyeceğinin unutulmaması gerektiğini vurguladı.

Özer, bugün çocukların arkadaşları ve öğretmenleriyle sınıf ortamında eğitim görmelerinin elzem olduğunu, yüz yüze eğitime geçilmesinin bir tercih olmaktan çıkıp zorunluluk haline geldiğini dile getirerek çocuklardan daha fazla fedakarlık istenilemeyeceğini bildirdi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER