01:33İstanbul'u sağanak yağış vurdu! Murat Boz'dan yardım çağrısı: Mahsur kaldıkÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Camileri sadece ibadet ettiğiniz ve 5 vakit açılan yerler gibi görmek doğru olmaz. Camilerimiz aslında Anadolu'da, medeniyetimizin vurulmuş mühürleridir" dedi.
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde Şevki Eren Albayrak Cami ve Şevki-Nurver Albayrak Kur'an Kursu'nun açılış törenine katıldı. Bakan Özhaseki, burada yaptığı açıklamada, "Hayırseverlerimizden Allah razı olsun. Çalışıyorlar, gayret ediyorlar, kazanıyorlar. Sonunda da toplumla paylaşıyorlar. Dışarıda hiç tanımadıkları insanların istifadesine sunuyorlar. Bir İslam alimi, özellikle hayırseverleri bal arılarına benzetiyor. Yani bal arıları, tabiata çıkarlar, çiçeklerin üzerinde güzel yerlerde gezerler, polenleri toplarlar. Sonra gelirler, saatlerce emek verirler. O emeklerinden dünyanın en güzel yiyeceği ortaya çıkar. Fakat hiç tadına bakmadan toplumun istifadesine sunarlar. Hayırseverler de böyledir. Aslında çok çalışıp zengin olup da biriktirenleri de biraz karıncaya benzetirler. Karıncayı severiz çok çalıştığı için. Durmadan gider gelir, uğraşır, gayret eder, bir şeyler toplar ama topladığı çer çöptür. Bir de ayak altındadır. Yani Allah kimseyi öyle etmesin. Bal arılarından etsin inşallah, bereketler versin" diye konuştu.
'EN GÜZEL ANLARIMIZI İÇİNDE PAYLAŞIRIZ'
Camilerin önemine değinen Bakan Özhaseki, "Aslında camileri sadece ibadet ettiğiniz ve 5 vakit açılan yerler gibi görmek doğru olmaz. En güzel anlarımız içinde paylaşırız, doğrudur bunlar. Ama bir taraftan da camilerimiz aslında Anadolu'da bizim medeniyetimizin vurulmuş mühürleridir. Yani dışarıdan bir insan geldiğinde şöyle bir etrafa baktığında eğer cami kubbelerini ve minareleri görüyorsa, dakikası geldiğinde ezan seslerini duyuyorsa 'burası bir İslam beldesidir' der. Onun işareti de farklı bir anlam taşır. Lozan Mütarekesi'nde görüşmeler öncesinde şımaran o günkü Yunan ısrarla 'Edirne bizim' der. Daha bizimkilere söz gelmeden İngiliz heyeti bile der ki ya 'Tamam öyle diyorsunuz da şu Selimiye'yi ne yapacağız? Yani Selimiye kim, Yunan medeniyetine mi ait?' derler. O zaman iddialarından biraz vazgeçerler. Camilerin böyle bir anlamı da vardır. O yüzden bu camilerimizin yapılması lazım. Güzel olması lazım. İçine gelen insanların da içinden istifade ederek feyizle, bereketle inşallah buradan ayrılmaları lazım" ifadelerini kullandı.
02:10İstanbul'da yarın (15 Ekim Perşembe) okullar tatil edildi
01:38D-Smart Spor’un Ronaldo paylaşımı viral oldu! 4,3 milyon görüntülenmeye ulaştı
00:36İstanbul trafiğinde son durum: Yağışın da etkisiyle trafik yoğunluğu yüzde 89'a ulaştı
00:09Bursa'da köpek dehşeti! Kaçmaya çalışan çocuk bacağını kırdı
00:53Eski SPK Başkanı İbrahim Ömer Gönül hakkında soruşturma izni verildi
00:58Beykoz'da yollar göle döndü; mahsur kalan sürücüler araçlarını ittirdi
00:54Güller ve Günahlar ekibinden farkındalık pası!
00:25Biri denizde, diğeri ırmakta! Türkiye'de iki dev balık görenleri şaşırttı: Kilosu 250 TL'den satılıyor
00:48İstanbul'da E-5'te trafiği kilitleyen kaza! Kamyonet, metrobüs bariyerine çarptı
04:50Altın fiyatlarında sert geri çekilme! ABD enflasyonu piyasaları sarstı
00:37Bir yıldır haftada 3 kez kapısına polis geliyor! Akılalmaz neden: Kabus görür gibi yaşıyoruz
00:45Galatasaraylı futbolcu Osimhen’in sevgilisi kaza yaptı
03:35Tokat’ta binlerce kişiyi hastanelik eden salgında yeni gelişme! Su testlerinin sonucu belli oldu
08:33İstanbul için kritik saatler: Dikkat geliyor
00:14'Sıcak karşılamanın' ardından istifa! Atina-Washington hattında '100 bin dolarlık' skandal
02:18Milyonda bir görülen vaka! Öksürürken kalp damarı yırtılan kadın ölümden döndü
03:30Kerem Alışık Haysiyet'le Cannes'da
00:58Çatalca'da gemi karaya oturdu! Bölgeye ekipler sevk edildi
02:36Danla Bilic büyük ameliyatını anlattı: 180 derece kesip vücudumu açtılar
00:27Acemi hırsız güldürdü: Ev sahibinden yardım istedi!
00:25Türk müziğinin sevilen ismi Alpay 91 yaşında hayatını kaybetti
01:05Sultangazi'de boynuna kadar suya giren belediye işçisi, rögarın kapağını böyle açmaya çalıştı
01:40Yağmur suyuyla yetişiyor, kilosu 150 TL'ye satılıyor
03:41Gerçeği 4 yıl sonra öğrenci! Hayatının şokunu yaşadı: Bağırsağını delip, içine yerleşti
00:33Kıl payı kurtuldu! 3 saniye önce olay yerinden geçen...
00:58Bayrampaşa’da sanayi sitesinde yangın! Çok sayıda ekip sevk edildi
01:15Eşarpla yüzlerini gizlemek yetmedi! Kentin kabusu 2 kadın yakalandı
04:49Yıllarca 'komutanım' dediler, ikinci kariyeri şaşırttı: Canlı kanıtıyım
00:20Hacıosman metro istasyonunu su bastı