Oynatma Listesi
HABERLER

Bakan Pakdemirli: "44 ilde 197 orman yangını çıktı, 185'i kontrol altına alındı"

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Muğla'nın Marmaris ilçesinde yangınlarla ilgili son durumu paylaşıyor.. Bakan Pakdemirli, "44 ilde 197 orman yangını çıktı, 185'i kontrol altına alındı." ifadelerini kullandı

Bakan Pakdemirli: 126 kırsal alanda yangınlara müdahale yapılıyor. Pazar günü rüzgarın etkisini kaybetmesini bekliyoruz. Bildiğiniz üzere yangınlar ile ilgili çalışmalar ve hasar tespit çalışmaları devam ediyor. 44 ilde 197 orman yangını çıktı, 185'i kontrol altına alındı. Termik santralde çok önemli bir hasar olmadı. Hava söndürme çalışmalarımız devam ediyor. Yanan yerler tekrar ağaçlandırılacak. Geleceğe Nefes Kampanyasıyla 252 milyon fidanı, her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı için üçer fidanı yıl bitmeden mutlaka dikeceğiz. Ağaçlandırma konusunda Avrupa'da ilk sıradayız. 4 Ağustos'tan sonra 16 uçak, 56 helikopter, 850 arazöz ve su tankeriyle de etkin müdahalemize devam ediyoruz. Yangınlar soğutulduktan sonra en kısa sürede hasar tespiti yapılacak, yanan ağaçlar sahadan çıkartılacak, ilk yağmurdan sonra fidan dikimi başlayacak. Akdeniz Orman Yangınları Mücadele Birliği'nin kurulmasının zamanı gelmiştir.

Orman teşkilatımız gerçekten dünyanın önde gelen kurumlarından bir tanesi. Bizim önemli varlığımız, mücevherimiz insan kaynağımız. 1666 noktada ilk müdahale ekibimiz var. 21 bin 90 personelimiz var. 4 bin 300'ün üzerinde yer müdahale araçlarımız var.

Orman yangınlarıyla mücadelede ilk kez İHA'ları kullandık. Dünyada bir görüşe göre birinci, bir görüşe göre ikinciyiz. İkinci olduğumuzu kabul edelim. Hiçbir ülkede kullanılmıyor.İHA'ların kullanılması son derece önemli.

Bu yıl 9 İHA, 10 drone ve insansız helikopterleri kullanmaya başladık. Teşkilatımızın hem yeşili koruma hem de yeşili arttırma görevi var. 19 yılda orman varlığımızı 2 milyon hektar arttırmıştır. Ağaçlandırmada Avrupa'da birinci, dünyada dördüncü sıradayız.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER