Oynatma Listesi
HABERLER

Bakan Varank, Meclis'e TOGG ile geldi

Meclis’te 2023 bütçe görüşmeleri devam ediyor. Bugün Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın bütçe görüşmeleri olacak. Bakan Varank, Meclis’e TOGG ile geldi. Bakan Varank, Meclis'e neden TOGG ile geldiğini ayrıntılı olarak anlattı. İşte detaylar...

Türkiye’nin yerli otomobili TOGG TBMM’de. Bakan Varank, bütçe görüşmelerine TOGG otomobili ile geldi. Bakan Varank, TOGG’un kırmızı rengini yani Anadolu rengini tercih etti. 

Konuyla ilgili son gelişmeleri CNN Türk Muhabiri Melike Görür aktardı. Görür şu ifadeleri kullandı:

"TOGG, 29 Ekim’de görkemli bir törenle banttan indirilmişti. Otomobili ilk kullanan ise Cumhurbaşkanı Erdoğan olmuştu. TOGG tarafından yapılan açıklamada ön siparişlerin Şubat 2023’te yapılacağını söylemişti. Kullanıcıların mart ayında piyasaya sürülecek olan TOGG için ne gibi özelliklerinin olduğu da belli oldu. 

Dış renklerine Anadolu, Oltu, Kula, Gemlik, Kapadokya ve Pamukkale isimleri verilmişti. Bakan Varank TOGG’un Anadolu rengini tercih etti. Bakan Varank, TOGG’un yanında objektiflere poz verdi. Yanında MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay ve AK Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz da bulunuyor.  

TOGG ilk kez banttan indirilmesinin ardından Ankara sokaklarında yol aldı ve Meclis’e geldi." 

 

 

'MUHALEFETİN TAVSİYESİNE UYGUN ŞEKİLDE TOGG'U GETİRDİK'

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TOGG ile geldiği Meclis önünde gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Varank'ın açıklaması şu şekilde:

"Türkiye’nin 60 yıllık heyecanı gerçeğe dönüştü. Ben basın mensuplarımızdan da o heyecanı görüyorum. Biz TOGG’dan rica ettik, bütün izinlerimizi aldık, Geçici plakası dahil bugün Meclis’imize Türkiye’nin gurur projesi ile geldik. 60 yıl önce devrim otomobilinin hikayesi Meclis’in önünde son bulmuştu. Birileri öyle bir milli projeyi hazmedememişlerdi. Biz bugün Türkiye’nin otomobilin Meclis’e getirdik. Bütçe görüşmelerimiz var bunlardan bahsedeceğiz. Plan ve bütçe komisyonunda bana laf attılar madem TOGG var neden gelmedin diye. Ben de muhalefeti dinliyorum onların tavsiyesine uygun bir şekilde TOGG’u buraya getirdik. Gün boyunca burada olacak değerli milletvekillerimiz görebilecekler. Türkiye’nin otomobili bir vizyon projesi, böyle bir vizyonu koyacak siyasi irade önemli, tabi ki babayiğitlerin, mühendislerimizin büyük emeği var. Sayın Cumhurbaşkanımız baş babayiğit olarak sonuna kadar destekledi. TOGG bugün Meclis’imizin önüne geldi. 

 

BU BİNDİĞİNİZ ARACI KİM ALACAK? 

Bu test araçlarından bir tanesi, 29 Ekim’de seri üretim bandından inmeye başladı. Bu araçların hepsi onay almak için üretilen araçlar. Bir test aracı ama seri üretim bandından çıkan test aracı. Seri üretim bandından çıkmayan araçlara test TİP onayı alma şansınız yok. TİP onayı alındığında araçlar satılır hale gelecek. 

Şubat ayında nasıl bir satış stratejisi uygulayacağını şirket ilan edecek. Mart ayında da araçlar satışa başlayacak. 

BAKANLIKLAR KULLANACAK MI? 

Bakanlıklar bunu kullanmak için sıraya girerler diye düşünüyorum. Çok güzel bir araç size bir güven hissi veriyor. Ben Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak Türkiye’de üretilen bir araca binmem gerekiyor diye düşündüm. Türkiye’de üretilen Toyota Corolla hibrit bir araca biniyorum. Sakarya’da üretiliyor. Bakanlar beni sıkıştırıyor ne zaman araç gelecek de biz TOGG’a bineceğiz diye. 

Grup başkanvekillerimize teklif ettim ben direksiyonda sizin olmanız gerekiyor diye. Onlar dediler ki senin şoförlüğünü bir görelim onun için ben getirdim. Burada test etme imkanımız mümkün değil, test için burası uygun değil 600 tane milletvekilimiz var hepsinin binmesi mümkün gözükmüyor. Mart ayında yollarda gördüğümüzde herkes test edecek." 

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER