Oynatma Listesi
HABERLER

Bakanlık fahiş fiyata karşı harekete geçti! Konut sektörüyle kritik görüşme

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin 16 Mayıs Pazartesi günü konut sektörü temsilcileriyle bir araya gelecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı konutta KDV indirimi paketi sonrası konut fiyatlarında yükseliş görülmüştü. CNN Türk Muhabiri Gülşen Coşkun, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın konutta fahiş fiyat artışı yapanların tespit edildiğini belirtti. İşte kritik görüşmeye ilişkin detaylar...

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Enflasyonla Mücadelede Birlikten Berekete" programı kapsamında görüşmelerine devam ediyor.

 

Bakan Nebati, bu kapsamda 16 Mayıs Pazartesi günü de konut sektörünün temsilcileriyle bir araya gelecek.

Konuyla ilgili CNN Türk Muhabiri Gülşen Coşkun şu ifadeleri kullandı:

"Görüşme pazartesi günü olacak genel çerçevede konut sektörüne bir uyarı niteliğinde olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuta yönelik o projeyi açıklamıştı. Fırsatçılar ortaya çıkmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları sonrası konut fiyatlarında artış görülmüştü. 

Bunun ardından Hazine ve Maliye Bakanlığı harekete geçti ve sektör mercek altına alındı. Açıklama öncesi ve sonrası rakamlar bakıldı. Arada fahiş fiyat olanlar tespit edildi. Pazartesi günü yapılacak toplantıda da belirlenen bazı konut sektöründe projeler de olacak. Uyarı niteliğinde bir görüşme olacak. 

 

Bakan fırsatçılar ortaya çıktı. Asla müsamaha göstermeyeceğiz demişti. İlk adımı da bir bu şekilde görüyoruz. Görüşmede fiyat artışı yapan sektör temsilcilerinin de olduğu ifade ediliyor. 

Bu projenin amacının uygun maliyetle vatandaşa ev sahibi olma imkanı yaratmak olduğu ifade edilecek. Konut fiyatlarındaki dalgalanmadan da vatandaşın korunacağı ifade edilecek. 

Sektöre şu ifade edilecek. Yapılan serbest piyasa ilkeleriyle de bağdaşmıyor bu bir fırsatçılıktır, fahiş fiyat vurgusu yapılacak. 

Proje bazlı konutlarda fahiş fiyat yapıldığı belirtiliyor. Bu konuda tespitler toplanıyor. Konunu tek tarafı Hazine ve Maliye Bakanlığı değil Ticaret Bakanlığı da var. Tespit edilen bilgilerin Ticaret Bakanlığı’na da iletilmesi planlanıyor. Orada da fahiş fiyatla mücadele konusu gıdada gördüğümüz gibi Ticaret Bakanlığı’nın da yürüttüğü bir konu. Haksız fiyat konusunda değerlendirmenin yapılması gerekiyor. 

Bunun sonunda nasıl bir cezalandırma gelecek bunlara tek tek bakılması planlanıyor."

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER