Oynatma Listesi
HABERLER

Biden'ı afallatan Gazze çağrısı! Önce duraksadı, sonra görmezden geldi

ABD Başkanı Joe Biden'a katıldığı bir etkinlikte, Gazze ile ilgili bir çağrıda bulunuldu. Biden'ın söz konusu çağrıya verdiği yanıt ise dünya medyasında kısa sürede ses getirdi.

7 Ekim'de Hamas'ın İsrail'e saldırması sonrası hem İsrail'de hem Gazze'de şimdiye kadar binlerce kişi hayatını kaybetti, sayısız insan ise Hamas'ın eline rehin olarak düştü; İsrail 126 kişinin kesin olarak rehin alındığını ise bugün duyurdu. Bölgedeki kaos bütün hızıyla sürerken ABD Gerald R. Ford isimli devasa uçak gemisinin ardından USS Dwight D. Eisenhower da Doğu Akdeniz'e doğru yola çıktı. Dünya Hamas'ın elindeki rehinelerin nasıl kurtarılacağını merak ederken, ABD New York'da bulunan John F. Kennedy Havalimanı'nda çekilen bir kare büyük ses getirdi. ABD merkezli yayın organı Messenger'a konuşan yetkililer, geçmiş yıllarda Amerikan ordusunun özel kuvvetleri DELTA Force ve SEAL Team'de görev yapmış bir ekibin İsrail'e gideceğini ve burada rehine kurtarma operasyonlarına katılacağını yazdı. Habere göre, emekli özel kuvvetler askerlerinin rehine operasyonuna katılması Amerikan ordusundan bağımsız bir adım.

BLINKEN ORTA DOĞU TURUNDA

8 gündür devam eden savaşın başından beri bir numaralı aktör olan ABD masada da aktif bir şekilde rol alıyor. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsrail-Hamas çatışmalarının yoğunlaşmasının ardından Hamas tarafından rehinelerin serbest bırakılması ve tansiyonun düşmesi için başladığı Orta Doğu turuna çıktı. Katar, Filistin Bahreyn ile temaslarda bulunan Blinken son olarak Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile başkent Riyad’da bir araya geldi.

BIDEN'DAN GAZZE MESAJI

ABD Başkanı Joe Biden X hesabı üzerinden yaptığı açıklamada 'Hamas'ın dehşet verici saldırılarıyla Filistinlilerin çoğunluğunun ilgisi yok. Bu saldırılardan onların da acı çektiğini gözden kaçırmamalıyız' ifadelerini kullandı.

GAZZE ÇAĞRISINA CEVAP VERMEDİ

Öte yandan Biden dün gece programı kapsamında bir kampanya yemeğine katıldı. Burada konuşma yapan Biden'a seyircilerden biri 'Gazze'yi yaşatın, hemen ateşkes sağlansın' diye bağırdı. Bir süre duraklayan Biden bu çağrıya yanıt vermedi ve 'Seni duyamadım' dedi. Biden konuşmasının devamında 'Bir hafta önce Yahudi halkına yönelik kötü bir katliamda nefretin tekrar yaşatıldığını gördük. Gazze'de masum insanlar kalkan olarak kullanılıyor' ifadelerini kullandı.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER