Oynatma Listesi
HABERLER

Cem Garipoğlu'nun otopsi görüntüleri ortaya çıktı! Mezarı açılacak mı?

Münevver Karabulut'un katil zanlısı Cem Garipoğlu'nun hayatta olup olmadığıyla ilgili yürütülen soruşturmada Garipoğlu'nun otopsisine ait görüntülerin incelenmesi için bilirkişi ataması yapılmıştı. Garipoğlu'nun otopsi incelemesi ilgili bilirkişi incelemesi tamamlandı. Cem Garipoğlu'nun otopsi görüntüleri ortaya çıktı. Peki soruşturmada son durum ne? CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ ayrıntıları anlattı.

Meltem Bozbeyoğlu'na açıklamalarda bulunan CNN Türk İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ şunları söyledi;

Cem Garipoğlu soruşturması hep bir kuşku ve şüphe ile karşılanmıştı. Çünkü Münevver Karabulut 17 yaşında vahşice katledildi. Bu olayların ortaya çıkmasında hep kuşku vardı, soruşturmada kuşku vardı. Aile de işin içindeydi iddiaları atıldı.

Münevver Karabulut’un babası dedi ki Cep Garipoğlu intihar etti ama ben inanmıyorum dedi. Kamuoyu baskısı sürekli devam etti. Bunun üzerine Cem Garipoğlu’nun babası soruşturma nihayete ersin diye savcılığa başvurdu. Oğlumun mezarı açılsın, DNA eşleşmesi yapılsın ve mezardaki kişinin Cem Garipoğlu olup olmadığı ortaya çıksın dedi.

Bunun üzerine Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı bir soruşturma talep etti. Otopsi görüntülerinin bilirkişi tarafından incelenmesini talep etti.

Soruşturmada o kadar şüpheli işlemler oldu ki Münevver Karabulut’un otopsisi sırasında konuyla uzman olmayan bir teknisyenin otopsiye katıldığı aynı eldiven ile 11 ayrı otopsiye daha katıldığı tespit edildi.

Başka bir kadavradaki sperm izinin Münevver Karabulut’un iç çamaşırına bulaştırıldığı ortaya çıktı. Bu soruşturma hep bir şaibe ve kuşkunun yürümesine neden oldu.

Olay yerinde 700 bin dolar olduğu konuşuldu. 700 bin doların polis tutanak kayıtlarına geçirilmediği ortaya çıktı. Olay yerindeki kameranın kırık olduğu raporu verildi, o kameranın kırık olmadığı ortaya çıktı.

Birtakım kuşkular devam ettiği için Münevver Karabulut’un babası dedi ki ben Cem Garipoğlu’nun öldüğüne inanmıyorum dedi. Mezarın açılması talebinde bulundu.

Cem Garipoğlu’nun babası dedi ki artık o mezar açılsın dedi. Bunun üzerine Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı bir çalışma başlattı. Cem Garipoğlu’nun otopsisinin bir bilirkişi tarafından incelenip sağlıklı otopsi yapılıp yapılması ve o kişinin Cem Garipoğlu olup olmadığına dair delil istendi.

Bunun üzerine bilirkişi ekibi Cem Garipoğlu’nun otopsisinin incelendiği bir raporu hazırladı. Şu amadan itibaren Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı o rapor doğrultusunda mahkemeye başvuracak. Mahkeme derse kuşku görüyorum, mezar açılsın. Cem Garipoğlu’nun DNA örnekleri aile ile eşleştirilsin. Mahkeme eğer DNA’da uyum sağlanırsa o kişi Cem Garipoğlu’dur diyebilir.

Bu işle ilgili sağlıklı bir yol alınamadı. 17 yaşında bir kız katledildi. Kaçmasına mı göz yumuldu. Garipoğlu ailesi güçlü ve nüfuzlu bir aile olduğu için vatandaşın kafasında hep soru işareti vardı. Şu senaryo vardı: Cem Garipoğlu asla cezaevinde kalmaz. Cem Garipoğlu cezaevinde firar etti onun yerine başka bir cenazeyi gömdüler şeklinde. Bunlar da dedikodu olarak devam etti ancak netice olarak bunu bilim çözecek. Bilirkişinin verdiği uzman raporu çok önemli. Mahkeme derse ki mezar açılsın, cenazeden DNA örneği alınsın, Garipoğlu ailesi ile eşleşirse artık bunun önüne kimse geçemez.

BİLİRKİŞİ OTOPSİ GÖRÜNTÜLERİ ÖNCEDEN VERİLEMEZ MİYDİ?

Bu görüntülerin gösterilmesinin bir anlamı yok. Görüntülerin konusunda uzman kişilerin inceleyip doğru bir rapor hazırlaması önemli.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER