Oynatma Listesi
HABERLER

İsrail karıştı! Bakanlar mezarlıkta yuhalandı

İsrail'de bugün sabah erken saatlerde tüm ülkede aynı anda sirenlerin çalmasıyla başlayan anma günü törenleri, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun aşırı sağcı hükümetindeki bakanlar için kabusa dönüştü.

Times of Israel, bakanların ülkenin birçok noktasındaki törenlerde protestoya uğradığını ve sözlerinin kesilerek zor duruma düşürüldüklerini bildirdi.

Savunma Bakanı Yoav Gallant, Tel Aviv'deki bir askeri mezarlıkta 'Onların kanı sizin ellerinizde' yazılı bir pankartla karşılandı. Üç kişinin taşıdığı pankartın yanı sıra bir diğer protestocu da Gallant'ı istifaya davet etti.

İstihbarat Bakanı Gila Gamliel, Netanya'daki törende konuşurken kalabalık arasındaki bir kadın 'Evine git' diye bağırdı. Kalabalığın sessiz olmasını istediği kadın protestocu, askeri üniformalı bir erkekle de tartıştı.

Rehovot'taki askeri mezarlıkta gerçekleşen törende ise Konut Bakanı Yitzhak Goldknopf konuşurken protestocular 'Yazıklar olsun' diye bağırdı, sloganlar attı. Yerel medya, mezarlıktaki tartışmanın arbedeye dönüştüğünü yazdı.

Holon'daki törenin bitmesiyle yaşlı bir kadın Ulaştırma Bakanı Miri Regev'e bağırarak ağzına geleni söyledi, sosyal medyadaki videolarda protestocunun Regev'e 'B.k parçası' dediği duyuldu.

Asıl olaylar ise, beklendiği gibi faşist bakan Itamar Ben-Gvir'in katıldığı törende kayıtlara geçti. Aşdod'daki mezarlıkta düzenlenen törende küfürler havada uçuştu, çıkan kavga anında yumruklaşmaya dönüştü. Times of Israel yumruklaşmanın mezarlık dışına taştığını aktardı.

Ulusal Güvenlik Bakanı Ben-Gvir, törende yaptığı konuşmada bir rehine takası anlaşmasına kesinlikle karşı olduğunu yineledi.

Bir diğer faşist bakan Bezalel Smotrich de protestoculardan payını aldı, rehine Matan Zangauker'in annesi Einav Zangauker Maliye Bakanı'na oğlunun Gazze'den dönüşünü sağlayacak bir anlaşmaya neden muhalefet ettiğini sordu.

Aylardır Tel Aviv yönetiminden rehineleri kurtaracak bir ateşkes anlaşmasına varmasını isteyen rehine yakınları ve diğer protestocular, anma günü törenlerine bakanların katılmasını istemiyordu.

Haaretz gazetesi, mezarlıklarda ortaya çıkan tabloyu 'Kan ellerinizde-İsrail eşi benzeri olmayan bir anma gününü kutlarken aileler Netanyahu hükümetine karşı öfke kusuyor' manşetiyle sayfasına taşıdı.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER