Oynatma Listesi
TELEVİZYON

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "14 mayısta yeni bir rekor kıracağımıza inanıyorum"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı özel yayında açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Benim yurt dışındaki vatandaşım Kandil'deki mesajları onlara iletilmesi lazım ki cevabını verebilsin. Benim milletim buna Cumhur'un masası diyemez" "14 mayısta yeni bir rekor kıracağımıza inanıyorum"

Cumhurbaşkanı Erdoğan:

Demokrasi seçimlerde özellikle bu hakkını kullanma talebi bu öyle sıradan bir şey değil. Bu bir demokrasi terbiyesidir. Bu demokrasi bilinci bizim insanımızda ileri derecede var. Depremle benim vatandaşım kendi evinden koptu. Ankara'ya İstanbul'a benim depremzede kardeşlerim gittiler ama orada bütün işlemleri yaptırdılar oyları da orada kullanacaklar. Kendi yerlerine dönmek suretiyle oralarda da oylarını kullanacak olanlar var. Şuna da inanıyoruz tabii biz şunu söylüyoruz, gurbetçilerimiz özellikle Türk milletininin temsilcisidir. Her işleri gibi de yurt dışı vaatleri de palavradan ibaret. Arada mesafeler olsa da biriz, beraberiz. Sen varsan Türkiye var diyoruz vatandaşımızı Türkiye için oy vermeye çağırıyoruz. Bu imkanlar neden bizden önce yoktu? Geçmişte sadece gümrükte oy kullanılıyordu. Türkiye'nin gücü arttıkça dünyanın her köşesinde yaşayan vatandaşımızın itibarı da artıyor. Vatandaşlarımızın seslerini en iyi şekilde duyurabilecekleri yer sandıktır. 14 Mayıs bu bakımdan büyük önem arz ediyor. Bütün Avrupa'daki benim kardeşlerim hepsi sandık yollarına dökülmüş oy kullanmaya gidiyorlar. Allah onlardan razı olsun.  Onların orada ne çileler çektiğini ben gayet iyi bilirim. İlla evlerinde misafir etmenin gayreti içerisinde olurlardı. Muhalefet bizim insanımızı tanımıyor. Bizim insanımız dünyanın neresinde olursa olsun ana vatanının kaderiyle ilgilenir. Biz dünyanın 4 bir yanındaki 7 milyon vatandaşımızın varlığından gurur duyuyoruz. Benim bütün yurt dışındaki vatandaşlarımla olan bu ilişiğim hala devam etmektedir.

ANKET AÇIKLAMASI

Meydanların dili derseniz bir gerçek var ki hamdolsun 14 Mayıs önümüzde gümbür gümbür milletçe zafere doğru gidiyoruz.  Hep söyleriz, önemlidir bu söz: Sefer bizden zafer Allah'tan. Bir de tabii şu var yapılan anketler. Depremden dolayı anket yapmak zorlaştı. Bunlara da baktığımız zaman kamuoyu ölçmek için değil kamuoyu oluşturmak için yapılıyor. Lehte bir havayı anketlerde de görüyoruz. Güzel bir tablo şu anda önümüzde. Bu seçime farklı bir atak yaptık Kabine üyesi arkadaşlarımızın hepsi sahada. Onlar da seçimlerin adayları oldu. Onların da aday olarak alanda olması vatandaşa ayrı bir güven veriyor. Bunların hepsi kalkıp da Bay Bay Kemal gibi palavra atmıyorlar. Onlar referanslarıyla konuşuyorlar.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER