Oynatma Listesi
HABERLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Miçotakis oyunu yanlış oynuyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya ziyareti öncesi İstanbul'da açıklamalarda bulundu. Erdoğan," Yunanistan, Almanya'ya davet edilmediği için ciddi rahatsızlık içinde. Libya ve Türkiye arasındaki anlaşma zaten Yunanistan'ı çıldırtmıştı. (Hafter'in Yunanistan'a gitmesi) Hiçbir kıymetiharbiyesi yok. Hele hele bizim nazarımızda hiçbir kıymetiharbiyesi yok." diye konuştu.

 "Darbeci Hafter'in pervasız saldırıları karşısında uluslararası toplum maalesef gerekli tepkiyi bugüne kadar göstermemiştir." diyen Erdoğan, "Türkiye gerek sahada gerekse diplomaside yürüttüğü mücadeleyle Libya'da barışın anahtarı olmuştur." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Ateşkes ve Berlin Zirvesi ile yeniden filizlenen umutlar kan ve kaos tüccarlarının ihtiraslarına kurban edilmemelidir. Darbeci Hafter ve destekçilerinin BM Güvenlik Konseyi kararlarını alenen ihlal eden eylemleri uzun süre görmezden gelinmiştir. Yunanistan, Almanya'ya davet edilmediği için ciddi rahatsızlık içinde. Libya ve Türkiye arasındaki anlaşma zaten Yunanistan'ı çıldırtmıştı."

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

DEAŞ ve El Kaide gibi terör örgütlerinin Libya'da yeniden zemin kazandığını görüyoruz.

Türkiye olarak tutarlı ve ilkeli bir duruş sergiledik. Hafter'in saldırıları karşısında uluslararası toplum tepki göstermedi. Libya'da kalıcı çözüm için desteğimiz sürüyor.  Türkiye gerek sahada gerek diplomaside barışın anahtarı.

Darbeci Hafter'in eylemleri görmezden geliniyor.

İdlib'de ateşkese rağmen rejimin sivillere yönelik katliamlarını sürdürdüğünü görüyoruz.

SORU-CEVAP

(Yunanistan'ın Berlin'e davet edilmemesi)

Almanya'ya davet edilmediği için ciddi bir rahatsızlık içerisinde. Libya ve Türkiye arasında varılan Yunanistan'ı çıldırtmıştı.

Yunanistan rövanşist bir yaklaşımın içine girdi. Hafter'in Yunanistan ile görüşmesinin kıymeti yok, Sarrac BM tarafından tanınıyor. Miçotakis oyunu yanlış oynuyor. Attığı adımlar doğru adımlar değil. 

(Reuters'ın yayınladığı 6 sayfalık konferans taslak metni)

Bize ulaşmış bir taslak metin yok.

Silahların gölgesinde bir seçim düşünülemez.

(Metin İyidil'in tahliye edilmesi)

Yargı camiamız için gerçekten çok çok üzücü bir adım olmuştur.  İlginç olan şey şu... Kararı veren kişi veya kişilerin de FETÖ'cü olması bu işin nerelere vardığını gösteriyor. Bunun arkasında daha ne oyunlar olabileceğini gösterebiliyor. Hak sonunda er veya geç yerini buluyor.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER