Oynatma Listesi
HABERLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son 7 yıldır en fazla mülteciye ev sahipliği yapan ülkeyiz

Küresel Parlamenterler Konferansı'na video mesaj gönderen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Son 7 yıldır en fazla mülteciye ev sahipliği yapan ülkeyiz. Bu sorumluluğu yerine getirmeye devam edeceğiz. 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana en büyük insan hareketliliğinin yaşandığı şu dönemde kimse sorumluluktan kaçamaz." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen Küresel Parlamenter Göç Konferansı'na videomesaj gönderdi.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

 

Şu an dünya genelinde göçmenlerin sayısı 275 milyona, yerlerinden edilmiş mülteci sayısı 30 milyona yaklaştı. Rusya Ukrayna çatışmalarla birlikte mülteci sayısına 5 bin kişi daha eklendi. Zulümden, baskıdan, açlıktan kaçarak güvenli gelecek kurma ümidiyle çıkılan yolculuklar felaketle sonuçlanabiliyor. 30 bine yakın göçmen Akdeniz'de hayatını kaybetti.

KATLEDİLEN MÜLTECİLERİN DURUMUNA ŞAHİT OLUYORUZ

Avrupa'ya sığınan çocuk göçmenlerin akıbetleri bilinmiyor. Her gün Yunan tarafından darbedilen hatta katledilen mültecilerin durumuna şahit oluyoruz. Asıl yükü sesi çok çıkan gelişmiş toplumlar değil bizim gibi kriz bölgesine yakın ülkeler çekmektedir.

KİMSE SORUMLULUKTAN KAÇAMAZ

Son 7 yıldır en fazla mülteciye ev sahipliği yapan ülkeyiz. Bu sorumluluğu yerine getirmeye devam edeceğiz. 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana en büyük insan hareketliliğinin yaşandığı şu dönemde kimse sorumluluktan kaçamaz.

YÜZLEŞME CESARETİ GÖSTERMEDİKÇE SORUNUNUN ÖNÜNE GEÇİLEMEZ

Uluslararası toplum göç olgusunun temelinde yatan sorunlarla yüzleşme cesareti göstermedikçe bu sorunun önüne geçilemez.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER