00:49Tayin cinayeti! Öğretmen koca, eşini ve kayınpederini öldürdüCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara’da 'TÜRKSAT 6A Hizmete Alma Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları: İlk yerli ve milli haberleşme uydumuz Türksat 6A'nın hizmete alma töreni vesilesiyle bugün beraberiz. Türksat 6A'yı 9 Temmuz 2024'te uzaya fırlatmış, ilk test yayınını 17 Şubat'ta yapmıştık. Tüm süreçler sorunsuz tamamlandı. Türksat 6A'nın ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Projenin başarıyla ilerletilmesine emeği geçen kardeşlerime teşekkür ediyorum.
KRİTİK EŞİĞİ AŞTIK
En az 15 yıl hizmet verecek Türksat 6A ile Türksat'ın işlettiği haberleşme uydularının sayısı 6'ya, uzaydaki uyduların mevcudu da 10'a yükselmiş oluyor. Yeni haberleşme uydumuz televizyon yayıncılığı başta olmak üzere acil durum haberleşmesi için geniş kapsama alanı sunacak. Uzay iletişim ve haberleşme sektörlerimiz için atılmış çok büyük bir adım olan Türksat 6A uydumuzun ülkemiz ve milletimiz için bir kez daha hayırlar getirmesini temenni ediyorum.
Yüzde 80'in yerlilik oranıyla 84 yerli ekipman kullanılarak geliştirdiğimiz Türksat 6A ile birlikte Türkiye kendi haberleşme uydusunu üreten 11 ülkeden biri konumuna yükseldi. Yıllara sari bu çalışmalar ve teknolojilerle uzayda pek çok kritik eşiği aştık. En yüksek yerlilik oranına sahip Türksat 6A uydumuzu üretme imkan, yeteneğine sahip olduk.
DEVRİM NİTELİĞİNDE PROJE
Yapamayız diyenlere inat biz yaparız, hatta daha iyisini yaparız dedik. Karamsarlık aşılayanlara kendi ülkesinden umudunu kesenlere asla kulak asmadık. Yılmadan, yorulmadan, inanç, sabır ve azimle çalışarak bugünlere kadar hamdolsun alnımızın akıyla geldik. Her bir mühendisimize buradan bir kez daha kalpten teşekkür ediyorum. 23 yıldır olduğu gibi önce hayalleri hedeflere, sonra da hedeflere gerçeklere dönüştürmeye hep beraber inşallah devam edeceğiz. Uydularımızın dünya genelinde ulaştığı nüfus 3,5 milyardan 5 milyara yükselecek. Teknoloji transferi ve tecrübe kazanımı sayesinde ülkemiz uydu ve bileşenlerinin üretiminde önemli pazar payına sahip olacak. Devrim niteliğindeki projeyle yerli ve milli uydu platformuna sahip olduk. Alt yüklenicilerle birlikte uydu üretim ekosistemi kurarak birçok kurum ve kuruluşumuzun uzay sanayine katkı vermesini sağladık. Aktif roller üstlenen mühendis ve personelle birlikte uydu ve uzay teknolojileri için insan kaynağı yetiştirmiş olduk. Fırlatma süreci de Türksat tarafından yönetildi. Dünya nüfusunun yüzde 60'ından fazlasını 5 milyar nüfusu kapsama alanına alan uzay çalışmalarında parmakla gösterilen ülkeler arasına girdik.
HEDEFLERİMİZE ULAŞACAĞIZ
Elde edilen bu kazanım ve etkinliklerle milli uydu markamızı oluşturma ve uzay şirketi kurulması noktasında önemli fırsat yakaladık. İnşallah çıtayı sürekli yukarıya çıkartarak hedeflerimize ulaşacağız. Dünyadaki gelişmelere baktığımızda şu gerçeği görmekteyiz. Türkiye'nin önünde tarihi fırsat penceresi açılmaktadır. Hiç kimsenin şahsi ikbali özellikle bu uğurda heba etmesine izin veremeyiz.
TARİHİ FIRSAT
Türkiye'nin önünde tarihi bir fırsat penceresi açılıyor. Küresel sistemde hak ettiğimiz yere gelmeye çok yakınız. Hiç kimsenin şahsi ikbali için bu fırsatı heba etmesine izin veremeyiz. Her gün yeni bir gerilime uyanıyoruz. Uluslararası sistem Gazze'deki soykırımla birlikte itibarını kaybetti. Batı kurumları eski etkilerini yitirdi. Yapay zeka teknolojilerinin nereye varacağını kimse kestiremiyor. Eski sistem yıkılırken yerine ne konulacağını kimse kestiremiyor. Türkiye'nin ismi her platformda daha fazla zikrediliyor.
TÜM TUŞLARA AYNI ANDA BASIYORLAR
Böyle bir dönemde ana muhalefet eliyle Türkiye tekrar tartışmaların, eski kavgaların içine çekilmek isteniyor. Bayat senaryolar yine bu çevrelerin figüranlığında tedavüle konulmaya çalışılıyor. Sokaklarımızın terörize edilmesinden Türkiye'nin Batı'ya şikayet edilmesine, üniversite ve lise gençliğinin kışkırtılmasından boykot çağrıları ile ekonomiye zarar verilmesine kadar tüm tuşlara aynı anda basılıyor. Son olarak siyasetlerine Gazze soykırımını alet ettiler. Bize ne Filistin diyerek tam 18 ay sustukları bir trajediden siyasi rant sağlamaya çalıştılar. Oyuncular değişmiş olsa da oynanan oyunun aynı olduğunu biz biliyoruz. Milletimiz de ne yapılmaya çalışıldığını farkında.
TARİHİ BİR BAŞARI HİKAYESİ
Muhalefetin oraya uçak inmez dediği havalimanına aynı anda 3 uçak inip kalkıyor. İnançla, azimle, emekle, her cümlesi bilgi, tecrübe ve alın teriyle yazılmış tarihi bir başarı hikayesine hep birlikte şahitlik ediyoruz.
01:01Dinlenme tesisinde can pazarı! Başıboş köpek kadının kolunu kopardı
01:10Daha 17 yeni bölüm öncesi heyecan dorukta: Abi, benim Demir
01:20Isparta'nın pembe hazinesi: 4 ton gülden elde edilen yağın kilosu 640 bin liraya satışa çıkarıldı
01:29Kader’in babası Serhat çıktı!
00:31Artvin'de acı olay! İki imamın feci sonu
01:22Bakan Kurum dip çamuru temizliği yapılan İzmit Körfezi’ne daldı: Deniz nefes almaya başladı
01:1413 yaşında minibüsü çalıp makasla çalıştırdı! İstanbul'da film gibi takip: 84 kilometre gezdiler
00:34İstanbul'da dehşete düşüren görüntü! Motosiklete bağladığı köpeği metrelerce koşturdu
00:58Hakkari'de aile faciası! Uzman çavuş kayınpederinin evini bastı: 4 ölü
01:41Vincenzo Montella'dan Kerem Aktürkoğlu sorusuna yanıt! Avustralya savunmasındaki boy uzunlukları olay oldu
00:55A Milli Takım'da Abdülkerim Bardakcı'nın 109 kilometre hızındaki şutu direkte patladı! Büyük şanssızlık
00:36Tüm Türkiye'de milli takım coşkusu! Antik tiyatroya insanlar akın etti
00:45A Milli Takım, Dünya Kupası'na mağlubiyetle başladı! Avustralya duvarını geçemedik
00:13Milli Takım'da Barış Alper Yılmaz ve Eren Elmalı'nın Dünya Kupası tarzı!
00:26Genç kadının feci ölümü! Nişanlısının gözü önünde halatını bağlamadan aşağı attılar
01:06Dünya Kupası'nda Avustralya - Türkiye maçı! İlk 11'ler belli oldu
02:21İletişim Başkanı Duran A Milli Futbol Takımı'na video mesajla başarı diledi
00:31Artvin'de kahreden olay! Gölette boğulma tehlikesi geçiren 2 imam, hastanede öldü
02:07Cumhurbaşkanı Erdoğan A Milli Futbol Takımı'na video mesajla başarı diledi
00:36Yağmurda kontrolden çıkan otomobil bariyere çarptı
00:39Bıçakla yola oturan şahıs trafiği felç etti
04:14Trump: İran'la yarın anlaşma imzalanacak, Hürmüz Boğazı herkese açık olacak
00:39AFAD ekibinin botu akıntıya kapıldı!
01:2616 yıllık sırrı 'topuk kanı' çözdü! Bebeğini çöpe atan anne Manisa'da tutuklandı
00:59Afyon’da dolu yağışı! Yollar kapandı, bahçeler zarar gördü
00:58Akraba kavgası kanlı bitti! İş yerinde silahlar konuştu: 2'si ağır, 4 yaralı
01:11Cumhurbaşkanı Erdoğan Beyoğlu'nda vatandaşlarla buluştu
04:39Ord. Prof. Cahit Arf'in sesi yapay zekâyla yeniden hayat buldu
06:14Bakan Kacır, Yapay Zeka Eylem Planı'nı CNN Türk'e anlattı! 'Fayda üretmesini istiyoruz'