Oynatma Listesi
HABERLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dijital seferberlik çağrısı

Ankara'da düzenlenen "Forum Metaverse" programında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemizin potansiyeli kendi Silikon Vadisini oluşturacak düzeydedir." dedi ve ekledi: Önümüzdeki dönemi bir dijital seferberlik dönemi olarak ilan ediyorum.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da "Forum Metaverse" etkinliğinde önemli açıklamalarda bulundu.

 

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:
  AK Parti Genel Merkezi tarafından düzenlenen Forum Metaverse toplantısına hoş geldiniz. Bugün 21 Mart, biliyorsunuz 21 Mart Nevruz günüdür. Milletimizle birlikte coğrafyamızdaki pek çok halk tabiatın uyanışının ve baharın gelmesinin müjdecisi olarak kabul ettiği 21 Mart'ı bayram sevinciyle kutlamaktadır. Binlerce yıldır süren Nevruz geleneği her toplumda olduğu gibi milletimiz arasında da mevsim değişiminin ötesine geçen sembolleri de bünyesinde barındırmaktadır. Buradan milletimizin ve gönül coğrafyamızdaki tüm kardeşlerimizin nevzurunu tebrik ediyorum.

DİJİTAL TEKNOLOJİLERİN NEVRUZU

Nevruz kelimesi yeni gün anlamına da geliyor. Bugün burada dijital teknolojilerin nevruzu, dijital teknolojilerin yeni bir safhası diyebileceğimiz web 3.0 ve onunla bağlantılı en popüler mecra olan metaverse hakkında konuşmak, tartışmak, tespit ve tekliflerimizi paylaşmak üzere bir aradayız.

SİYASETTE BİR İLK

 

Bilgi ve İletişim Teknolojileri Başkanlığımıza bizleri bu önemli konu hakkında bir araya getirdiği için teşekkür ediyorum. Bu siyasette bir ilk ve bu ilki başaran Bilgi ve İletişim Teknoloji Başkanlığımıza özellikle partimin tüm yetkilileri olarak teşekkür ediyoruz.

YENİ BİR DÖNEM

Metaverse ve benzerleri belki torunlarımızı da aşıp onların çocuklarının hayat biçimlerinin ayrılmaz bir parçası olacak. Dünya dijital teknolojiler üzerinde inşa edilen yeni bir döneme doğru dolu dizgin gidiyor. 

DİJİTAL HUKUK DÜZENİ KURULMALI

Asıl hedefimiz üretimi kendi kültürümüzün, değerlerimizin üzerinde inşa etmektir. Kartel haline gelen sosyal medya platformları bu alanda kendi yolumuzu çizmemiz gerektiğini gösteriyor. Ülkelerin tamamının uzlaşmasıyla kabuk edilip arkasında durulacak bir dijital hukuk düzeni kurulmalı.

DEĞİŞİM ÇOK BÜYÜK

İnsanlık tarihinde dünyanın tamamında bu kadar çok bireyi içine alan değişimleri bu kadar kısa sürede değiştiği başka bir dönem yoktur. Kendi kuşağıma mensup insanlar için söylüyorum dedelerimizden babalarımıza, babalarımızdan bize, bizden evlatlarımıza, evlatlarımızdan torunlarımıza kadar geçen beş nesilde dünyanın yaşadığı değişim çok büyüktür. Dedelerimizin hayat biçimle çok büyük farklarla 10 asır önceki ataları ile neredeyse aynıydı. Babalarımız giyim kuşamdan sanayi devrimiyle ortaya çıkan kimi araçları kullanmaya, elektrik, televizyon, telefon gibi kimi imkanlarla tanışmaya varan gelişmelerle modern dünyaya adım atmışlardı.

 

BAŞ DÖNDÜRÜCÜ BİR DEVRİME ŞAHİTLİK ETTİK

Biz ise tarlada sabandan elektronik donanımlı traktörlere, evde siyah beyaz tüplü televizyondan internetin sunduğu sınırsız medya alternatiflerine, iş hayatında mal takasından dijital pazarlamaya, günlük hayatta ıslıkla seslemeden sosyal medya emojilerine geçişe uzanan baş döndürücü bir devrime bizzat şahitlik ettik. Çocukluğumuzda ve gençliğimizde filmlerde hikayelerde çizgi romamlarda geleceğin dünyasına dair tasavvurların aynı ile değilse bile benzer şekillerde birer birer hayata geçirildiğini gördük. Evlatlarımız bu büyük dijital devrimin aktif kullanımından içerik üretimine, teknik donanımından yazılımına kadar tüm süreçlerinin bizzat içindeydi. Torunlarımız ise konuya hakimiyetleri ve kullandıkları teknolojik araçların zenginliği ile bizim kavrayabileceğimizin çok ötesinde bir dünyada yaşıyorlar. Çok da sevimliler.

 

DİJİTAL SEFERBERLİK İLAN EDİYORUM

Ukrayna -Rusya krizi bize şu göstermiştir. Yerli ve milli ayaklar üzerinde durmuyorsanız, felaketin eşiğindesiniz demektir. Kendi İHA, SİHA veya AKINCI'nızı yapamıyorsanız her an köle olma riski ile karşı karşıyasınız demektir. Tıpkı diplomaside askeri de olduğu gibi dijital dünyada da asıl olan kendi gücümüzdür. Eli silahla dolaşan bir gençlik AK Parti gençliği olamaz. Bunun için burada sizlerin huzurunda dijital seferberlik olarak ilan ediyorum. Sloganımız bizi çok memnun etti: Gelecek onu tasarlayandır...

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER