Oynatma Listesi
HABERLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ekonomi mesajı: Rekor üstüne rekor kırıyoruz

Gelen son dakika haberine göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş’taki toplu açılış töreninde konuşma yaptı. Erdoğan, 'Her alanda kendimizi olumlu yönde ayrıştırdık. Sizler de takip ediyorsunuz. Büyümede rekor üstüne rekor kırıyoruz. İstihdamda salgın öncesinin de üzerine geldik. Merkez Bankası rezervi 118 milyar doları buldu' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle; Aslında bu buluşmayı haftalar öncesinden planlamıştık. Yangınlarla, sellerle buluştuğumuz dönemde sizlerle daha iyi şartlarda bir araya gelmek için ziyaretimizi erteledik. Her dönemde olduğu gibi afetler sırasında da birileri milletin yüreğindeki acıyı kendi kısır çekişmelerine alet etmek istedi. 19 yıldır yaptığımız gibi eser ve hizmet siyasetiyle milletimizin gönlündeki yerimizi güçlendirmeye devam edeceğiz. Dört bir tarafımızda oynanan oyunları birer birer bozarak biz hedeflerimize doğru yürüyoruz. 

 

Türkiye ve Türk milletinin felaketinden kendine çıkar sağlama peşinden koşanlar bir kez daha hüsrana uğradılar. 

Attığımız her adımda önümüze dizilen tuzakları bozarak hedefimize doğru yürüyoruz.

'BÜYÜMEDE REKOR ÜSTÜNE REKOR KIRIYORUZ'

Her alanda kendimizi olumlu yönde ayrıştırdık. Sizler de takip ediyorsunuz.Büyümede rekor üzerine rekor kırıyoruz. Yıllık ihracatımız 207 milyar doları geride bıraktı. İstihdamda salgın üzerinde bir seviyenin üzerine geldik. Merkez Bankası rezervlerimiz 118 milyar doları buldu. Bay Kemal ne diyordu 128 milyar dolar nerede? Bunu soruyordu. Dikkat ederseniz artık hiç sesleri çıkmıyor.

İnşallah enflasyonu en kısa sürede kontrol altına alarak raflardaki, tezgahlardaki, etiketlerdeki fahiş fiyat artışlarının önüne geçeceğiz. Hem maliyetlerdeki yükselişle hem fırsatçılarla mücadele ederek milletimizin refah seviyesini daha da yukarılara taşıyacağız.

 

"ÖDENECEK TÜM BEDELLERİ ÖDEDİK"

Türkiye'yi yokların ve yoksulların ülkesi olmaktan biz kurtardık. Bizden başka da sizlerin dertleriyle dertlenip çözümler getirecek başka kimse yoktur. Türkiye'de bugüne kadar demokrasi, özgürlük, hak, adalet, eser, hizmet adına ne yapılmışsa altında bizim imzamız var. Bundan sonra da milletimizin hangi alanda neye ihtiyacı varsa yapacak olan yine biziz. Biz bu millete efendi değil, hizmetkar olmaya geldik. Bu yolda eksiğimiz varsa tamamlarız. Hatamız varsa düzeltiriz. Ama Allah'ın izniyle Türkiye'yi 2023 hedeflerine ulaştırmadan son nefesimizi vermeyiz. Artık hedeflerimiz neredeyse bir el uzatımı mesafededir. Ödenecek tüm bedelleri ödedik, katlanılacak tüm sıkıntılara katlandık. Artık bunların hasılasını toplama vaktidir. Birliğimiz ve beraberliğimiz sürdüğü sürece bu milletin önünü kimse kesemez. 

Bizimle bu yolda yürümek isteyen herkesle gönlümüz de kollarımız da açıktır. Kahramanmaraş bunun şahididir. Türkiye olarak bir süredir adeta her günü namus günü öneminde bir mücadele yürütüyoruz. Biz de halen yürüttüğümüz mücadeleyi her alanda kendi kendini kurtaran ülke anlayışıyla gerçekleştiriyoruz. Bugün Türkiyemizde 84 milyon tek yürek, tek bilek olarak yoluna devam ediyor. Tüm kahramanlarımızı rahmetle, şükranla yad ediyorum.

 

Kardeşlerim, Türkiye'nin en önemli özelliği farklı alanlardaki mücadeleleri aynı anda yürütebilme kabiliyetidir. Dünya koronavirüsle savaşıyor. Biz sağlık ve diğer alanlarda başarılı bir yönetim sergiledik. Vatandaşına yeterli sağlık hizmet vermeyip ekonomisini küçülten ülkelerden kendimizi hemen ayrıştırdık. Salgın şartlarına rağmen inşası süren yatırımları devam ettirdik, bitenleri de hizmete aldık. Bir yandan da yeni projelerin temelini attık. Bugün burada Kahramanmaraş'a kazandırdığımız toplam yatırım bedeli ne biliyor musunuz? 1 milyar 734 milyon lirayı bulan 105 eserin toplu açılış törenini yapıyoruz.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER