Oynatma Listesi
HABERLER

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Deprem için 1 trilyon bütçe oluşturduk

Sancaktepe Belediyesi tarafından düzenlenen Bingöllüler Gecesi'ne katılan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Türkiye'yi depreme dayanıklı hale getirmek için 1 trilyondan fazla bir bütçe oluşturduk" dedi.

Sancaktepe Belediyesinin ev sahipliğinde ilçe genelinde Bingöllü hemşehriler bir araya geldi. Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın yanı sıra Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta, AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Korkutata, AK Parti Bingöl Milletvekili Feyzi Berdibet, Sancaktepe Kaymakamı Ahmet Karakaya, Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, Bingöllüler İl Dernek Başkanı Hasan Dilsiz partilerin Sancaktepe ilçe başkanları, Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan ve Bingöllüler katıldı.

"BİZİM HİZMET ANLAYIŞIMIZ, İNSANI MERKEZE ALAN BİR ANLAYIŞ"

Bingöllüler hemşehriler buluşmasında konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Geçen hafta Uganda'ydık. Özel konuk sadece Türkiye'ydi. Gazze'de yaşananları ulusal platformda tartışalım dedik. İsrail'in Gazze'de yaptıklarından dolayı yargılanacağı kesinleşti. Uluslararası yerde hesap verecekler. Takipteyiz Türkiye olarak. Amacımız bu savaşın bitmesi ve kalıcı bir ateşkes olması. Bingöllüler ve tüm Türkiye'nin kalbinin Filistin'de attığını bilmiyoruz. Er ya da geç bu zulüm bitecek. Hükümet olarak her alanda koşturuyor ve hizmetlerimizi yapıyoruz. Biz millete efendi olarak değil hizmetkar olmaya geldik. Bu anlayış var bizde, Peygamber Efendimizin hayatıyla da ortak bir paydası var. Bizim anlayışımız insanı merkeze alan bir hizmet politikası" dedi.

"ENFLASYONU DENGELİ DÜŞÜRMEYE ÇALIŞIYORUZ"

Ekonomiye de değinen Yılmaz, "Geçtiğimiz seçimde ülkemiz önemli bir seçimden geçti. Hepsi birleşti ama başaramadılar, bu millet müsaade etmedi. Kabilemizi kurduk. Siyasi istikrarın olmadığı yerde, ekonomi istikrarı olmaz. Mayıs ayında milletimiz bize sahip çıktı biz de memleketimizin sorunlarına yöneldik. Biz masa başında oturup istişare yapan bir ekip değiliz. Halkımızla hareket eden bir istişare yapan ekibiz. Politika belirsizliği ortadan kaldırdık. Beş yıl Cumhurbaşkanımızla birlikte yola devam ediyoruz. İlk büyüme hızımız ihracatımız 256 milyar, turizmde 55 milyar dolar gelirimiz var. Bütün bunlarla ülkemizin risk alanını düşürdük. İnşallah makro projelerimizi tamamladık. Enflasyon dünyada ve bizde de birinci derecede sorun, düşürmeye odaklı çalışıyoruz ve bunu dengeli yapıyoruz. Geçen yıl yüzde 65 ile tamamladık, şu anda da yüzde 36 bantlarında ama 2024 yılının ikinci yarısında daha belirgin bir şekilde düşecek" dedi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER