Oynatma Listesi
HABERLER

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde kaç bakanlık değişir? Canlı yayında flaş açıklama

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nde değişime gidiliyor. Kabinedeki değişim nasıl ve ne zaman olacak? Ayrıntıları CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova aktardı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, olası kabine değişikliğine ilişkin, "2023'e dönük sadece partide değil, diğer alanlarda da Sayın Cumhurbaşkanımız ekibiyle beraber yeni bir düzenleme yapacaktır, yeni bir düzenlemeye gidecektir. Önümüzdeki günlerde bunu göreceğiz" dedi.

Dicle Canova'nın olası kabine değişikliğine ilişkin aktardıkları şöyle;

TEŞKİLATTAKİ DEĞİŞİM YÖNETİME NASIL YANSIR? KAÇ BAKANLIKTA DEĞİŞİM BEKLENİYOR?

Sadece kulislerde konuşulanları aktarabileceğiz. Çünkü gerçekte kaç bakanlık değişecek ve bu değişim hangi yönde olacak tek isim biliyor. O da Cumhurbaşkanı Erdoğan. Dün öğle saatlerinde kabinenin açıklanması yönünde beklenti çok yükselmişti Ankara'da. Ama öyle olmadı. Cumhurbaşkanı yeni kabinesini açıklamadı.

ugünse konuşulanlar kongreden sonraya kaldığı değişiklikler. Hem zamanlama hem de bu değişikliğin ne şekilde olacağını tek bir isim o da işte kabinenin başındaki Cumhurbaşkanı Erdoğan biliyor. Ama derin kulislerde ne konuşuluyor? Elbette ki parti yönetimindeki değişim kabineye de yansıyacak. Şöyle yorumlar yapılıyor... İşte parti yönetiminde biraz daha siyaseten ağırlığı olan, günlük siyasi gelişmelere anında tepki verebilecek, medyada yer bulabilecek, tabanın da dikkate alabileceği bir takım akil isimlerin olacağı belirtiliyor. Buna karşılık kabinenin ise yine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın isteğiyle biraz daha profesyonel isimlerden oluşması yani yine teknokrat ağırlıklı olması yönünde bir beklenti var Ankara'da.

 

 

KAÇ İSİM DEĞİŞİR?

Konuşulana göre 6 veya 7 bakanlıkta bir değişim bekleniyor. Daha önce de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi sırasında birleştirilen bakanlıklar vardı. Turizm Kültür, Çevre Şehircilik, Aile Çalışma gibi... Bunlar da zamanla ayrılabilir. "İş yükü çok fazla oluyor" gibi bir takım çekinceler gelmişti gündeme. İşte bunu da sorguladığımızda görüyoruz ki sadece Aile ve Çalışma Bakanlığı'nın ayrılması yönünde bir irade var şu sıralarda. Ama dediğim gibi bunlar hep beklenti, hep konuşulanlar. Yani Aile ve Çalışma Bakanlığı'nın ayrılacağı ve iki ayrı ismin buralara atanacağı yönünde bir beklenti Ankara'da yüksek.

 BU İSİMLER NEYE GÖRE BELİRLENECEK? CUMHURBAŞKANI HANGİ KODLARI ESAS ALACAK?

AK Parti sık sık kamuoyu yoklamaları yapıyor. Ve hemen hemen tüm bakanların birer karnesi var diyebiliriz. Bu süreçte de Cumhurbaşkanı'nın AK Parti'den o kamuoyu yoklamalarına ilişkin bilgiyi istediği son 10 gündür de bunlar üzerinde çalıştığı ifade ediliyor. Dolayısıyla bakanların performanslarına da bakarak bir değişim gerçekleştirmesini bekliyoruz.

 

 

Cumhurbaşkanı'nın bir açıklamayla kabineyi duyurması bekleniyor. Aslında biz Resmi Gazete'yi kolluyoruz, kollamaya da devam edeceğiz. Bu değişiklik için bir basın açıklamasının yapılacağı da ifade ediliyor. Kulislerde bu konuşuluyor.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER