Oynatma Listesi
HABERLER

Datça’da orman yangını! Söndürme çalışmaları sürüyor

Muğla'nın Datça ilçesinde, orman yangını çıktı. Bakan Kirişci çalışmaları yakından izlemek üzere bölgeye geldi. Kirişci yangının çıkış sebebine dair, "Şu anki tespitimiz elektrik trafosundan çıktığı, ama kesin değerlendirmeleri ilerleyen saatlerde paylaşacağız" bilgisini paylaştı. Yangında Türkiye'de ilk defa gece görüşlü yangın söndürme helikopterleri tarafından alevlere müdahalede bulunuldu. Alevlerin Kabaklarlı Plajı'na kadar ilerlemesi üzerine jandarma bölgede tahliye kararı aldı. Jandarma, tedbir amacıyla Hayıtbükü ve Kabaklarlı çevresindeki konaklama tesisi ve evlerde kalan tatilcilerden bölgeyi boşaltmaları istedi.

Datça’nın Mesudiye Mahallesi, Hava Radar mevkindeki kızılçam ağaçlarıyla kaplı ormanda saat 12.30 sıralarında yangın çıktı. Bölgeden yükselen dumanları fark eden çevredekiler, 112 Acil Çağrı Merkezi'ne durumu bildirdi.

 

'600 HEKTAR ALAN ZARAR GÖRDÜ'

Datça'da devam eden orman yangını ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Bakan Kirişci, "Yaklaşık 20 derecelik bir hava sıcaklığı, yüzde 60 civarında nem, rüzgarın saatteki hızı 31 kilometre. Nem yüksek olsa da gün içerisinde belirli bölgelerde rüzgar hızındaki anormallikler yangınla ilgili bazı olumsuzlukları berberinde getirdi. Yaklaşık 500-600 hektar civarında bir alan zarar gördü. Tesellimiz insan ve hayvan noktasında zayiat olmamasıdır. 2 bin 400 vatandaşımız yangından zarar görmemesi için tahliye edildi. Yangın söndürme çalışmaları büyük hızla sürüyor" dedi.

'GECE GÖREV YAPAN HELİKOPTERİMİZ DEVREDE'

Bakan Kirişci, "10 uçak ve 17 helikopterimiz havadan, 179 arazöz, 21 ilk müdahale aracı, 29 iş makinesi ile karadan müdahalemiz sürüyor. 1466 personelimiz ve 130 gönüllümüz söndürme çalışmalarına katıldı. Aynı zamanda 3 keşif uçağı ile 1 İHA'mız görev yapıyor. Gece görev yapan helikopterimiz devrededir. Bu helikopteri ilk kez Datça yangınında test ediyoruz. Performanslarını gözlemleme imkanımız olacak. İlk belirlemelerimize göre yangının çıkış nedeni elektrik trafosundan kaynaklı" diye konuştu.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER