Oynatma Listesi
HABERLER

Dikkat! 52 il için fırtına uyarısı

Gün boyunca yurt genelinde şiddetli rüzgarın etkili olması bekleniyor. Meteoroloji, 17 ili turuncu, 35 ili de sarı kod ile uyardı. AKOM'dan yapılan uyarıya göre İstanbul'da bugün lodosun etkisini artırması, fırtınanın saatteki hızının 100 kilometreye ulaşması bekleniyor.

Meteoroloji'nin son hava tahminlerine göre yurt genelinde şiddetli rüzgar etkili olacak. Yer yer fırtınanın etkili olacağı bölgelerde vatandaşlardan tedbirli olmaları istendi. Şiddetli rüzgarın etkili olması beklenen 17 il için turuncu uyarı, 35 il için sarı uyarı yapıldı.

AKOM'DAN UYARI

 

İstanbul'da bugün beklenen fırtınanın hızının 100 kilometreye kadar çıkacağı tahmin ediliyor. Ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor. AKOM'dan yapılan uyarıya göre İstanbul'da bugün lodosun etkisini artırması, fırtınanın saatteki hızının 100 kilometreye ulaşması bekleniyor.

Fırtına nedeniyle hava, deniz ve kara ulaşımında aksama yaşanabilir.

Ayrıca çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba zehirlenmelerine karşı da dikkatli olunması gerekiyor. Fırtınayla birlikte kuvvetli sağanak geçişleri tahmin ediliyor.

Olumsuz hava koşulları salı akşam saatlerine kadar devam edecek.

ORHAN ŞEN: SICAKLIKLAR 10 DERECENİN ALTINA DÜŞECEK

 

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Orhan Şen de önemli uyarılarda bulundu. Şen, İstanbul'da rüzgarın 90 km'ye kadar çıkabileceğini söyledi. Akşam saatlerinde sıcaklıklarda da düşüş olacağını söyleyen Şen, "Yanan sobanın üzerine kömür atmayalım. Soba ve gaz kaynaklı zehirlenmeye karşı önlem alın" ifadelerini kullandı. Şen, şiddetli fırtınaya karşı, araçlarım park edildiği yerin dikkat edilmesi gerektiğini de söylerine ekledi.

"Yarın Balkanlar üzerinden bir soğuk hava dalgası geliyor." diyen Şen, yarın akşam sıcaklıkların 10 derecenin altına düşmesinin beklendiğini söyledi.

Turuncu uyarı yapılan iller:

İzmir, Manisa, Uşak, Kütahya, Balıkesir, Çanakkale, Bursa, Bilecik, Bolu, Düzce, Sakarya, Kocaeli, Yalova, İstanbul, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli

Sarı uyarı yapılan iller:

Aydın, Muğla, Antalya, Burdur, Denizli, Afyonkarahisar, Isparta, Konya, Karaman, Niğde, Aksaray, Ankara, Eskişehir, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir, Kayseri, Çankırı, Çorum, Yozgat, Sivas, Tokat, Amasya, Karabük, Zonguldak, Bartın, Kastamonu, Sinop, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Rize

EGE, İÇ ANADOLU, KARADENİZ, MARMARA VE BATI AKDENİZ İÇİN FIRTINA UYARISI

Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz ve Marmara'da, sabah saatlerinden itibaren kuvvetli fırtına bekleniyor.

Rüzgarın güney ve güneybatı (lodos) yönlerinden yurdun batı kesimlerinden başlamak üzere Güney Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu ve Karadeniz'de kuvvetli ve fırtına, Marmara bölge geneli ile Kuzey Ege ve Batı Karadeniz'in batısında kuvvetli ve tam fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 7. Bölge Müdürlüğü Bölgesel Tahmin ve Uyarı Merkezi Sivas kent merkezi ile Gemerek, Yıldızeli ve Şarkışla ilçelerinde kuvvetli rüzgarın etkili olabileceğini açıkladı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü 7. Bölge Müdürlüğü Sivas merkez olmak üzere Şarkışla, Gemerek ve Yıldızeli ilçelerinde Güney ve Güneybatı yönlerden (lodos) kuvvetli rüzgar, yer yer fırtına ve kuvvetli fırtına beklendiğini duyurdu. Kuvvetli rüzgarın saatte 40-60 kilometre, yer yer fırtına ve kuvvetli fırtınanın ise saatte 60-80 kilometre hıza ulaşabileceğini açıkladı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi, “ Yapılan son değerlendirmelere göre; 29.11.2021 Pazartesi öğle saatlerinden itibaren iç ve batı kesimleri ile kuzey ve yüksek kesimlerinde rüzgarın; güney ve güneybatı (lodos) yönlerden, kuvvetli ve fırtına (50-80 kilometre/saat) şeklinde eseceği beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (Çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmeler, ulaşımda aksamalar ve benzeri) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” denildi.

 

DOĞU KARADENİZ

 

Bölgede rüzgarın sabah saatlerinden itibaren güney ve güneybatı yönlerinden kuvvetli ve fırtına şeklinde etkili olmasının beklendiği vurgulandı.

Açıklamada, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmeler ve ulaşımda aksama gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Fırtınanın, gece saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor.

MARMARA BÖLGESİ

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezinden yapılan açıklamaya göre, rüzgarın güney ve güneybatı (lodos) yönlerinden esmesi öngörülüyor.

Rüzgarın sabah ilk saatlerden itibaren bölge genelinde İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli, Sakarya ile Yalova'da kuvvetli ve tam fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

FERİBOT SEFERBERİ İPTAL

 

Çanakkale'de Bozcaada ve Gökçeada'ya bugün yapılması planlanan tüm feribot seferleri olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi. Öte yandan, öğleden sonra lodosun şiddetini arttıracağı bildirildi.

Çanakkale Boğazı ve adalar hattında deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ A.Ş., bugün Kuzey Ege'deki hava muhalefeti sebebiyle Kabatepe-Gökçeada ile Geyikli-Bozcaada hattındaki tüm feribot seferlerini iptal ettiğini duyurdu. GESTAŞ'tan yapılan açıklamada, "Bugün, Kabatepe-Gökçeada ve Geyikli-Bozcaada hatlarında yapılması planlanan tarifeli tüm seferlerimiz olumsuz hava şartlarından dolayı iptal edilmiştir" ifadelerine yer verildi. Çanakkale Boğaz hattındaki feribot seferleri ise kesintisiz olarak devam ediyor.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER