Oynatma Listesi
HABERLER

Diri diri yandılar! Dünyayı şoke eden katliam

Mayıs ayı başında Gazze Şeridi'nin en güneyinde yer alan Refah'a kara saldırısı başlatan İsrail işgal ordusu, Uluslararası Adalet Divanı'nın kararına rağmen bir kez daha Mısır sınırındaki şehri hedef aldı.

İşgal ordusu, Pazar günü gerçekleşen bombardımanda Refah'ta yerlerinden edilmiş Filistinlilerin yaşadığı bir çadır kampı vuruldu. Katliamın adresi, kentin doğu bölgelerinden kaçan binlerce kişinin sığındığı Refah'ın batısındaki Tel el Sultan mahallesiydi.

 

Filistinli yetkililer, Tel el Sultan kampında bu sabah can kaybının 40'ı aştığını duyurdu. Kurbanların çoğu çocuk ve kadın.

 

Saldırıda onlarca çocuk ve kadın da yaralandı. Uluslararası Kızıl Haç Komitesi, Refah'taki sahra hastanesinin yaralı akınına uğradığını ve diğer hastanelerin de çok sayıda hasta kabul ettiğini bildirdi.

 

Refah'taki Kuveyt hastanesine gelen sakinlerden biri, "Hava saldırıları çadırları yaktı, çadırlar eriyor ve insanların bedenleri de eriyor" diyerek katliamı anlattı.

 

Filistin Kızılayı, katliamda çadırlarda kalan Gazze sakinlerinin diri diri yandığını açıkladı.

İsrail ordusu, yaptığı açıklamada saldırıda bazı üst düzey Hamas üyelerinin vurulduğunu öne sürdü, sivil kayıplar yaşandığını kabul etti.

 

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu savaşı sonlandırmayı ve Gazze'den çekilmeyi reddediyor.

 

Uluslararası Af Örgütü, Uluslararası Ceza Mahkemesi'ni İsrail'in saldırılarını savaş suçu olarak soruşturmasını talep ediyor.

 

Af Örgütü'nün kıdemli direktörlerinden Erika Guevara-Rosas, “Burada belgelenen vakalar, İsrail ordusunun son yedi ay içinde uluslararası hukuku hiçe saydığı, Filistinli sivilleri öldürdüğü ve insan hayatını hiçe saydığı açık bir saldırı modelini göstermektedir” dedi.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER