Oynatma Listesi
HABERLER

Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısı sona erdi!

Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısı sona erdi! Ekonomi Koordinasyon Kurulu'ndan yapılan açıklama, "Büyüme yüzde 10'un üzerinde bekleniyor. 2021'in son çeyreğine ilişkin olarak açıklanan göstergelerin "büyüme eğiliminin devam ettiğine işaret ettiği" gözlendi." ifadeleri kullanıldı.

Konuyla ilgili son gelişmeleri CNN Türk muhabiri Arda Erdoğan katardı. Arda Erdoğan şu bilgileri aktardı:

 

"Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay Başkanlığında Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplandı. Yazılı bir açıklama yer aldı. 2021 yılının son çeyreğine ilişkin olarak açıklanan göstergelerde büyüme eğilimini devam ettiği işaret edilmişti. Reel GSYH büyümesinin yüzde 10 un üzerinde artması bekleniyor.

2021 yılında maliyet yönlü baskıların fiyatlar genel seviyesinde belirleyici olduğu ifade edildi. Türkiye ekonomi modeli oldukça önemli 20 Aralık’taki Kabine toplantısının ardından ele alındı. Kısa ve orta vadeli atılması gereken adımlar kurul adına istişare edildi. Enflasyon görünümünde bir iyileşme sağlanması için hızla ve etkili bir şekilde uygulanmasının devam edilmesi üzerinde duruldu. Genel ekonomiye ilişkin veriler ele alındı. Enflasyonla ilişkin atılacak adımların devam ettirilmesi kararlaştırıldı."

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER