Oynatma Listesi
HABERLER

EPDK'dan akaryakıtta tek fiyat dönemi!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), akaryakıt istasyonlarında farklı isimlerle satılan dizel ve benzinde uygulanan fiyat farklarını kaldırmaya hazırlanıyor.

EPDK'nın hazırladığı yeni düzenleme taslağına göre akaryakıt istasyonlarında yapılan satışlarda, aynı tür akaryakıtlar için fiyat farkı uygulanamayacak.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), akaryakıt istasyonlarında farklılaştırılmış ürünlerdeki fiyat farklarını kaldırmaya hazırlanıyor. Ultra force, power, VMax gibi ifadelerle satışın yasaklanması planlanıyor.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) EPDK farklılaştırılmış akaryakıtlarda fiyat farkı uygulamasına ilişkin hususların yeniden değerlendirilmesi amacıyla "Farklılaştırılmış Akaryakıtlara İlişkin Kurul Kararında Değişiklik Yapılmasına Dair Kurul Karar Taslağı" hazırladı.

18 Mart tarihinde hazırlanarak kurumun sitesinden duyurulan taslağa göre, benzin ve dizel mevcutta istasyonlarda 95 oktan benzin ve dizel ürünlere eklenen "Ultra force, power, fuelsave, VMax, VPro" gibi ifadelerle daha pahalıya satılan ürünler farklı fiyattan satılmayacak. İstasyonlarda sadece düz şekilde benzin, motorin (dizel) ve LPG satışı olacak.

Paydaşlardan gelecek görüş doğrultusunda son şeklini alacak düzenlemenin 30 Nisan'da uygulamaya girmesi planlanıyor.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER